Rechtstreeks naar Wenen per trein, straks kan het!

Rechtstreeks naar Wenen per trein, straks kan het!

Dutje doen en dan ontbijten met 'semmeln und kaffee', hoe fijn is dat?

Nu moet je nog minimaal een keer (en in de regel vaker) overstappen om per trein in Wenen te komen, maar vanaf 2021 komt daar verandering in. De Oostenrijkse Staatsspoorwegen werken aan een verbinding met Amsterdam. Je stapt dan daar op de nachttrein en zoeft in één ruk door naar Wien Hauptbahnhof. Hoe lang een ritje van Nederland naar Wenen gaat duren en hoeveel een kaartje gaat kosten, is nog niet bekend.

Rechtstreeks naar Wenen per trein, straks kan het!

Reizen per trein is meestal comfortabeler dan vliegen: je zit ruimer, kunt eventueel wat rondlopen en je hoeft niet uren van tevoren aanwezig te zijn. Het heeft ook een lagere milieubelasting dan reizen per vliegtuig. Met de komst van een rechtstreekse trein naar Wenen - een puntje Sachertorte zal er vast wel ingaan - zal het aantal internationale treinbestemmingen vanaf Nederland verder toenemen. Nu al kun vanaf Nederland naar bestemmingen in Frankrijk, België en Duitsland. Sinds dit voorjaar kan je ook vanaf Rotterdam naar Londen in iets meer dan 3,5 uur met de supersnelle Eurostar.

Foto's (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in