Hier betaal je je niet blauw aan de après-ski

Apres ski kosten

Sölden meest betaalbaar voor après-ski, Franse Méribel het duurst.

Veel wintersportfanaten trekken deze weken richting de Europese bergen voor een weekje (of langer) skiën, langlaufen of snowboarden. Populair is een dagje in de tiefschnee afsluiten met een (non)alcoholische versnapering. En dan blijkt dat de kosten voor populaire après-skidrankjes per wintersportgebied fors kunnen  verschillen: tot wel 167 procent!

Wintersport
© .

Reisorganisatie Sunweb zette de kosten van de populairste après-skidrankjes, waaronder een glas rosé, biertje (0,5 cl), Aperol Spritz, warme chocolademelk en Vin Chaud in de 15 beroemdste wintersportgebieden van Europa, op een rij om te kijken op welke pistes Nederlanders het meeste waar voor hun geld krijgen.

wintersport
© .

Zo blijkt dat het Franse Méribel de kroon spant met een totaalprijs van maar liefst 60 euro voor de vijf bovengenoemde dranken. Voor een Aperol Spritz betalen wintersporters maar liefst 17 euro in de populaire ‘Instagrammable’ bar La Follie Douce.

wintersport
© .

Het Oostenrijkse wintersportoord St. Anton is de op één na duurste: vakantiegangers tikken hier in totaal zo’n 39,70 euro (34% minder dan in Méribel) af, terwijl Davos Klosters in Zwitserland de top drie afsluit met 39,40 euro voor een rosé, biertje, Aperol Spritz, warme chocomel en Vin Chaud.

wintersport
© .

Wintersporters die in het Oostenrijkse Sölden verblijven hebben geluk. Dit wintersportgebied biedt volgens Sunweb de beste prijs-kwaliteitverhouding: men betaalt hier gemiddeld 22,50 euro voor de vijf populaire après-skiversnaperingen. Dat is bijna een derde minder dan de gemiddelde totaalprijs van alle andere onderzochte resorts (€33,49).

Apres ski kosten
© Sunweb

Vakantiegangers die in Tignes/Val d'Isère de pistes afdalen komen voor een welkome verrassing te staan, hier zijn de kosten voor après-ski namelijk niet zo hoog als verwacht. De populaire (feest)bestemming is het op twee na goedkoopste (€27,00) en is maar liefst €33,00 goedkoper dan Méribel. Hier zie je wat je waar kwijt bent, als je wilt proosten op de sneeuw.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in