Dít zijn de zonnigste bestemmingen voor een winterbreak in Europa

vintage vakantie aan zee

Nat, koud, januari, energieprijzen – een mens zou van minder naar even een weekje zon gaan verlangen. Waar kun je eens terecht qua zon, zand en zee, zonder meteen uren te moeten reizen?

Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen heeft gekeken welke kustplaatsen het beste zijn om naartoe te vluchten tijdens de wintermaanden. Daarbij zijn de temperatuur en het aantal zonuren van alle kuststeden in Europa vergeleken om te bepalen waar je warm kan overwinteren (of gewoon even kunt bijtanken). Dus of je de verwarmingskosten nu wilt ontvluchten of gewoon wilt genieten van de zon, check dit s zonnige overzicht!

Dit is de Top 5 boven de 15 graden

Spanje: Los Cristianos

Gemiddelde winterzon 320,60 uur

Gemiddelde wintertemperatuur 20,6ºC

Het is officieel: Los Cristianos op Tenerife is Europa's beste bestemming om de winter te ontvluchten! Als grootste eiland van de Canarische eilanden in Spanje en met gemiddeld meer dan 320 zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 20,6ºC is Los Cristianos de perfecte plek om deze winter warm te blijven. Bezoek een van de droomstranden van de stad of ga op avontuur in het apenpark, er is genoeg te doen in deze warme omgeving. Met een directe vlucht zit je met 5 uur vliegen op Tenerife.

Griekenland: Agios Nikolaos

Gemiddelde winterzon 261,46 uur

Gemiddelde wintertemperatuur 16,4ºC

De top zonbestemming in Griekenland is het dromerige Agios Nikolaos op het grootste eiland van Griekenland, Kreta, met gemiddeld 261+ zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 16,4ºC. Dit charmante kuststadje blijft zelfs in de winter warm. Versla de zomerse drukte en bekijk de vele stranden en restaurants aan het water of verken de nabijgelegen verlaten kastelen en olijfboerderijen. Agios Nikolaos zou op ieders lijstje moeten staan om de koude winter te ontvluchten.  Het is 5,5 vliegen, met een korte tussenstop in Athene.

Italië: Siracusa

Gemiddelde winterzon 258,20 uur

Gemiddelde wintertemperatuur 16,4ºC

De topbestemming in Italië op onze lijst is de historische stad Siracusa op het eiland Sicilië. Met in de winter gemiddeld 258 zonuren en een gemiddelde wintertemperatuur van 16,4ºC. Je vliegt 4 uur naar Catánia. Maak een reis door de geschiedenis en verken de vele archeologische vindplaatsen of geniet van het prachtige straatbeeld. Bekijk Siracusa voor je volgende winter ontsnapping.

Portugal: Luz

Gemiddelde winterzon 250,10 uur

Gemiddelde wintertemperatuur 15,8ºC

De volgende op onze lijst is het kleine kustplaatsje Luz in Portugal met gemiddeld 250 zonuren in de winter en een gemiddelde wintertemperatuur van 15,8ºC. Luz ligt in de Algarve en wordt omgeven door adembenemende stranden en indrukwekkende kliffen. Dit charmante stadje is een perfect toevluchtsoord als je de regen in Nederland wilt ontsnappen.

Malta: Gzira

Gemiddelde winterzon 238,56 uur

Gemiddelde wintertemperatuur 17,9 ºC

Iets zuidelijker van Sicilië ligt het eiland Malta. Ook geen slecht toevluchtsoord met een grote haven en de mogelijkheid een heerlijke boottocht te maken. Ga op zoek naar de mooiste stranden en bezoek de leukste vissersdorpjes. Gemiddeld is het hier 17,9 ºC in de winter en schijnt de zon 238 uur, dat klinkt ons als muziek in de oren.

Welk land is het meest vertegenwoordigd?

Het is geen verrassing dat bijna 60% van de steden in de top 100 zich in Spanje bevinden. Met moderne steden en dromerige kustlijnen vindt je daar zeker snel een fijne plek om aan de regen en kou te ontsnappen. Je hoeft vaak niet al te ver te vliegen voor een kort winter uitstapje. De Canarische Eilanden springen eruit als beste regio om te overwinteren, met 21 steden in de top 100, op de voet gevolgd door de Costa Blanca met 17 steden in de top 100.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in