Dít zijn de 7 vakanties die echte reizigers nu boeken

Japan Mount Fuji Chureito pagode

Op zoek naar nieuwe avonturen.

Na een paar jaar noodgedwongen in de buurt te zijn gebleven voor vakanties, staan gretige reizigers te trappelen om het weer eens ver weg te gaan zoeken. Hierbij is wel duurzaamheid een dingetje geworden: vliegreizen worden gecompenseerd en er is meer aandacht voor de impact die een reis op de bevolking ter plekke heeft. Dus, wat zijn de verre bestemmingen die de komende maanden erg in trek zijn?

1 Azië

Alles in Azië – Laos, Vietnam, Cambodja - zit in de lift, maar met stip op één staat Japan en dan vooral het kersenbloesemseizoen in maart en april.

Voor sportievelingen: de Trans-Bhutan Trail – een pelgrimstocht van 402 km over bruggen en langs forten en Boeddhistische heilige plaatsen met uitzicht op de Himalaya – is na zestig jaar weer geopend. Er zijn diverse tochten, waaronder eentje die de plaatselijke gemeenschap ten goede komt, een powervrouwentocht voor en door vrouwen en de tocht der tochten: 35 dagen en nachten End to End.

2 e-Biken

Dankzij de e-bike worden gebieden ontsloten waar je anders niet zo snel zou komen. Zoals het Turkse Taurus-gebergte. Je fietst over eeuwenoude trails, zwemt in meren en slaapt in nomadententen.

3 Survivallen

Een slagje primitiever is een Bear Grylls-achtige ervaring, waarbij je leert overleven in het wild. Onder andere Much Better Adventures biedt een Arctic Wilderness Experience in Finland waarin je leert hoe je een bivak moet maken, een vuurtje stookt in de sneeuw en een slee door de taiga trekt.

4 Set-jetting

Set-jetting is op vakantie gaan naar plekken die bekend zijn geworden door film of tv. Zo is Sicilië in het algemeen en Taormina in het bijzonder erg in trek dankzij The White Lotus. Black Tomato biedt een James Bond ervaring waarbij je kunt waterskiën op het Comomeer, poker speelt in Monte Carlo en met een watervliegtuig op pad gaat, als Escapisme 2.0.

5 Off the beaten track

Ook in trek: minder bekende bestemmingen. Denk aan Transsylvanië, Albanië, Libanon en Gabon.

6 Langer weg

Ander opvallende trend: minder losse korte vakanties, vaker langer naar een ander land, maar daar dan wel rondtrekken en de boel verkennen #slowtravel

7 Minder luxe

Mensen letten bij het zoeken en boeken van een reis aanzienlijk meer op de kosten dan eerder. Het zwaartepunt van een vakantie komt zo meer te liggen op een bijzondere ervaring die een unieke herinnering oplevert, dan op bijvoorbeeld grote luxe en veel comfort.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in