Dít is je ideale vakantiebestemming op basis van je sterrenbeeld

Door Ella Vermeulen
vrouw varen vakantie jacht

Het jaar 2023 wordt een spannend reisjaar. Een jaar waar we weer nieuwe landen willen ontdekken, of nieuwe manieren van reizen willen verkennen. Maar met zoveel keuzes, kan het nogal overweldigend zijn om te beslissen waar je nou naartoe reist.

Een manier zou kunnen zijn om de sterren te laten bepalen, waar jouw volgende reis naartoe gaat. Bekijk de karakteristieken van je sterrenbeeld en laat dit je volgende vakantiebestemming bepalen. Als je ook graag met anderen reist, kan het niet slecht zijn om te kijken of de sterren op één lijn staan. Het kan je helpen een bestemming te vinden waar jullie beiden van kunnen genieten.

Inbaal Honigman, bekend paragnost en astroloog, legt uit: "Onze persoonlijkheidstypes verdelen zich tot temperamentvol, emotioneel, praktisch of intellectueel. Ook wel: vuur, water, aarde en lucht genoemd. Die kenmerken hebben een merkbare invloed op wie we zijn tijdens onze vakantie, een tijd waarin we echt vrij zijn om onszelf te zijn.”

Matchende bestemming

Holidu heeft voor ieder sterrenbeeld een matchende bestemming gevonden om dit jaar te bezoeken. Door steden en landen over de hele wereld in te delen op een factor dat ieder sterrenbeeld waardeert of past bij het karakter. Van een luxe vakantie voor Steenbok tot een warm klimaat voor de Leeuw, bekijk hieronder de beste reisbestemmingen voor 2023 per sterrenbeeld.

Steenbok ♑ 22 december - 19 januari | Peking

Het sterrenbeeld Steenbok, hecht waarde aan geschiedenis en tijd. Steenbok heeft een klassieke kijk op de wereld. Dus, heeft Holidu gekeken naar het aantal UNESCO werelderfgoedlocaties in steden. Om uit te zoeken waar de meest culturele of historische uitjes gepland kunnen worden.

Op de eerste plaats komt Peking, de hoofdstad van China met 6 UNESCO-locaties, waaronder de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Minder ver weg staat Londen op de tweede plaats en Madrid op de derde, met respectievelijk 5 en 4 UNESCO-locaties.

Beste reispartners voor Steenbok: "Sterrenbeeld Leeuw die enorm liefhebber is van luxe zou een geweldige partner-in-crime zijn voor de Steenbok. Zo kan je samen op zoek naar restaurants van beste kwaliteit, winkels en bijzondere ervaringen. De elegante Weegschaal zou ook met de Steenbok kunnen reizen en kan helpen de meest Insta-waardige foto's te maken."

Waterman ♒ 20 januari - 18 februari | Tokio

Wie geboren is met het sterrenbeeld Waterman is vaak origineel en een beetje eigenzinnig. Het is dan ook niet ongewoon dat ze door creativiteit en uniekheid omarmt worden. Als het op een vakantie aankomt, heeft Holidu bekeken waar de meeste kunstgalerijen te vinden zijn. Plekken waar de Waterman inspiratie kan opdoen en zijn verbeelding de vrije loop kan laten.

Zo'n creatief teken zou een reis naar de Japanse hoofdstad Tokio moeten overwegen. De stad met de meeste kunstgaleries, in totaal bijna 500. Perfect voor de Waterman dankzij de rijke, traditionele cultuur en de geavanceerde, hedendaagse kunst en architectuur. In Europa zijn Londen, Istanbul en Parijs ook goede bestemmingen voor Watermannen, die allemaal in de top tien staan en ieder meer dan 100 kunstgaleries hebben om te verkennen.

Beste reispartners voor Watermannen: "Waterman is eigenzinnig en ongewoon, en zal genieten van de onverwachte en onstuimige reizen samen met een Boogschutter. Of voor een meer serieuze tocht zal een Waterman genieten van het gezelschap van een Steenbok, die graag de culturele highlights van een bestemming opzoekt."

Vissen ♓  19 februari - 20 maart | Brazilië

Het sterrenbeeld Vis, is vaak trouw aan zijn teken en zoekt op reis het water op. Met zo'n sterke band met H2O zocht Holidu uit welke landen de meeste binnenlandse zoetwaterbronnen hebben, inclusief rivierstromen en grondwater uit regenval.

Met de grootste rivier en misschien wel het bekendste regenwoud ter wereld is het wellicht geen verrassing dat Brazilië voor Vissen als beste uit de bus komt. Het Zuid-Amerikaanse land werd op de voet gevolgd door Canada, dat wordt beschouwd als een zoetwaterrijk. Dichter bij huis is Noorwegen het beste Europese land voor Vissen, op de 15e plaats, gevolgd door Turkije op de 20e en Frankrijk op de 23e plaats.

Beste reispartners voor Vissen: "Vissen delen de liefde voor het water met het sterrenbeeld Kreeft, die een prachtige metgezel zou zijn voor een vakantie aan het water. Vissen hebben ook raakvlakken met een Schorpioen als vakantiegenoot, die geniet van volledige ontspanning zonder telefoons."

Ram ♈ 21 maart - 19 april | Londen

Het sterrenbeeld Ram is geboren als actief wezen, die zich snel kunnen vervelen en aandacht kan laten verslappen als ze niet vermaakt worden. Dus, om Rammen alert te houden, hebben we gekeken naar de categorie 5-sterren ‘Dingen om te doen’ op Tripadvisor. Om uit te zoeken welke bestemmingen de meeste activiteiten bieden.

Hieruit blijkt dat Londen, Rome en Parijs geweldige bestemmingen zijn voor een Ram. Londen neemt de leiding met een aanzienlijk aantal, meer dan 2.000 'dingen om te doen' met een 5-sterren beoordeling op Tripadvisor. Waaronder Buckingham Palace en de Tower of London. Als je op zoek bent naar meer historische locaties, dan is Rome een overweging waard. Hier bezoek je bijvoorbeeld het Colosseum of de Trevifontein. Andere Europese bestemmingen in de top tien zijn Lissabon en Athene. Verder weg Kathmandu, Hanoi, New York en Delhi.

Beste reispartners voor Ram: "Ram, die altijd op pad is, zou genieten van een actieve vakantie. Bijvoorbeeld samen met het non-stop gezellige sterrenbeeld Tweelingen, of een sportieve retraite met mede-fitnessliefhebber Maagd."

Stier ♉ 20 april- 20 mei | Parijs

Over het sterrenbeeld Stier wordt gezegd dat zij de grootste fijnproevers zijn van allemaal. Stier geniet van een culinaire mix van kwaliteit en comfort. Op basis hiervan heeft Holidu gekeken naar het aantal restaurants per stad, vermeld op Michelin Guide. Om uit te zoeken waar Stier de beste culinaire ervaringen kan opdoen.

Voor dit sterrenbeeld zijn Parijs, New York en Tokio de beste opties, omdat deze drie steden de meeste restaurants vermeld op Michelin Guide hebben. De ideale plek voor de eetlustige Stier.

Beste reispartners voor Stier: "Met trekjes van kalmte en rust, zou Stier een ontspannende vakantie met de rustige Weegschaal, of een relaxte retraite met mede-rustliefhebber Waterman geweldig vinden."

Tweelingen ♊ 21 mei - 20 juni | Melbourne

Het sterrenbeeld Tweelingen staat bekend als sociaal en sprankelend. Ze houden ervan zich bezig te houden met meerdere vriendschappen, kennissen en mensen die ze ooit in een bar hebben ontmoet. Daarom houden de meeste Tweelingen van een bestemming waar zij veel nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Holidu heeft gekeken naar de bevolkingsdichtheid van steden om uit te zoeken waar Tweelingen de grootste kans hebben om veel mensen te leren kennen. Volgens de gegevens zijn Melbourne, Beiroet en Mumbai allemaal geweldige bestemmingen om te bezoeken, met een bevolkingsdichtheid van respectievelijk 24.159, 21.881 en 21.000 per vierkante kilometer. Deze steden zijn bijna dubbel zo dichtbevolkt als de meeste andere bestemmingen op de lijst, dus je vindt er vast wel iemand om bevriend mee te raken.

Beste reispartners voor Tweelingen: "Feestbeest Tweelingen heeft behoefte aan een heerlijk gek uitje met enthousiaste Ram. Of een last-minute uitje naar bestemming onbekend, met een Boogschutter. Die letterlijk overal op korte termijn heen zou gaan", onthult Inbaal.

Kreeft ♋ 21 juni - 22 juli | Winterthur

Wie met het sterrenbeeld Kreeft is geboren, is net als de Leeuw uniek omdat het niet door een planeet wordt geregeerd, maar door de maan. Voor het teken dat zo'n sterke band heeft met de sterrenhemel, heeft Holidu de luchtvervuiling in elke stad geanalyseerd om uit te zoeken welke bestemmingen de meest directe en, nou ja, minst vervuilde verbinding met de hemel en de maan bieden. De winnaar is Winterthur in Zwitserland. Een kleine stad ten noordoosten van Zürich, met de minste luchtvervuiling. Interessant is dat Zwitserland in feite drie van de top tien posities innam. En ook de Scandinavische hoofdsteden deden het goed, met Reykjavik, Helsinki en Stockholm op respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats. Buiten Europa hebben ook Adelaide en Muscat de top tien gehaald. Tot de steden met de meeste luchtvervuiling behoren ook Gizeh, Lagos, Lima en Mumbai, waarvan de scores van meer dan 70 een behoorlijk contrast vormen met de score van Winterthur van 16,67.

Beste reispartners voor Kreeft: "Familiemens Kreeft heeft behoefte aan een vakantie die bij alle generaties past, net als Waterman, die iedereen tegemoet willen komen. Kreeft geniet van vakanties aan zee, want ze zijn een waterteken, net als Vissen die ook van het strand houden."

Leeuw ♌ 23 juli - 22 augustus | Bangkok

Wie met het sterrenbeeld Leeuw geboren is, wordt niet geregeerd door een planeet maar door de zon. Het is dus niet heel gek dat dit teken de voorkeur geeft aan warmte. Om het warme weer achterna te kunnen reizen, keek Holidu naar de gemiddelde temperatuur van de bestemmingen. Om uit te zoeken welke plekken het hele jaar door heerlijk zwoel zijn.

Volgens de gegevens zijn de twee beste bestemmingen voor warm weer Bangkok en Oman, die beide het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 28,9 graden hebben. In feite kwam Azië als beste continent voor Leeuw uit de bus, met negen van de tien beste landen. In Europa biedt Sevilla het hele jaar door het warmste weer met een gemiddelde temperatuur van 18,6 graden.

En voor een sterrenbeeld waar warmte van belang is, zijn Canadese en Scandinavische steden waarschijnlijk de steden die je moet vermijden, omdat daar de koudste gemiddelde jaartemperaturen heersen.

Beste reispartners voor Leeuw: "Luxe winkels en maaltijden verrukken een Leeuw. Een voorkeur die ze delen met Steenbok, die ook van kwaliteit boven kwantiteit houdt. Leeuw wordt ook graag goed verzorgd op vakantie, net als Stier, die een uitstekende service op prijs stelt."

Maagd ♍ 23 augustus - 22 september | Hannover

Over het sterrenbeeld Maagd, wordt gezegd dat ze organisatie en structuur belangrijk vinden. Dus, besloot Holidu te kijken naar de efficiëntie van elke stad, specifiek als het gaat om verkeer. Om uit te zoeken welke bestemmingen hoogst waarschijnlijk de meest georganiseerde reiservaring biedt.

Wellicht niet verrassend is het een Duitse stad die de toppositie heeft ingenomen, Hannover. Met twee andere Duitse steden die een top tien positie bemachtigen; Frankfurt en Dresden. Andere Europese steden die door dit sterrenbeeld gewaardeerd zullen worden om hun efficiëntie zijn Basel, Malaga en Poznań. Verder weg was Dakar de enige stad in de top tien die niet in Europa lag, met een 5e plaats voor verkeers efficiëntie. Interessant is dat de twee meest inefficiënte steden op het gebied van verkeer San Francisco en Los Angeles zijn, waar er veel files en knelpunten zijn.

Beste reispartners voor Maagd: "Met unieke hidden gems, doe je het sterrenbeeld Maagd een groot plezier. Dit geldt ook voor Schorpioen, die hun bestemmingen niet graag aan de grote klok hangen. Experimenteren met de lokale keuken is een hobby voor Maagd, en ook van Stier, die een ware foodie is."

Weegschaal ♎ 23 september - 22 oktober | Londen

Over het sterrenbeeld Weegschaal, wordt gezegd dat ze erg elegant zijn en de schoonheid van het leven waarderen. Dus, voor een teken dat zo esthetisch gedreven is, keken we naar het aantal foto's dat in iedere stad op Instagram werd gezet, om vast te stellen hoe 'fotogeniek' de bestemming is. Volgens de gegevens is Londen de beste reisbestemming, met een mix van sierlijke, historische gebouwen en moderne structuren. Vergeet ook niet de typische rode telefooncellen en iconische rode dubbeldekkers. Andere Instagram-waardige plekken zijn Columbia Road Flower Market, Notting Hill en het adembenemende uitzicht vanuit de vele wolkenkrabbers.

Naast Londen omvat de top 10 ook de Europese steden als Parijs, Istanbul, Keulen en Barcelona, en Jakarta en Dubai in Azië, evenals drie Amerikaanse steden: New York, Miami en Los Angeles.

Beste reispartners: "De rustige Weegschaal zal genieten van reizen met easy going en gevoelige Kreeft. Georganiseerde Maagd zal ook een goede reisgenoot zijn voor Weegschaal, omdat ze beiden graag vooruit plannen."

Schorpioen ♏ 23 oktober - 21 november | Reykjavik

Wie met het sterrenbeeld Schorpioen geboren is, ontdekt graag ongewone bestemmingen en unieke plaatsen. Daarom hebben we gekeken naar het aantal Tiktok-views van elke stad, waarbij de laagste het beste is, om bestemmingen te ontdekken die nog niet overlopen zijn door social media toeristen.

En het is het afgelegen Reykjavik dat de toppositie inneemt, en de hoofdstad van IJsland is beslist onaangetast. Het hele land telt iets meer dan 360.000 inwoners, verspreid over een land dat meer dan twee keer zo groot is als Denemarken. In vergelijking met andere bestemmingen krijgt IJsland gemiddeld veel minder bezoekers per jaar voor zijn landoppervlakte.

Verder in de top 10 staan Palma de Mallorca en Faro, die ondanks hun bekendheid beide de 'exclusiviteit' bieden die Schorpioen wenst, omdat de meeste mensen alleen maar naar deze steden vliegen om de nabijgelegen strandbestemmingen te bereiken in plaats van de bestemming zelf te verkennen.

Beste reispartners: "Een vakantie privé houden is niet gemakkelijk in onze social mediawereld, dus Schorpioenen zullen het waarderen om met Tweelingen te reizen, die ook discreet kunnen zijn. Collega waterteken Vissen zal het ook leuk vinden om de dingen chill te houden op vakantie, met hun aangename en vergevingsgezinde persoonlijkheid."

Boogschutter ♐ 22 november - 21 december | Nepal

Boogschutter is vrijgevochten en sociaal ingesteld, heeft het liefst een bestemming waar ze vrijuit kunnen gaan. Om het avontuurlijke gevoel van de Boogschutter te vervullen, heeft Holidu gekeken naar het aantal toeristen dat naar een land komt, om uit te vinden welke bestemmingen juist weinig toeristen hebben verwelkomt.

Op de eerste plaats staat Nepal, een land dat bekend staat om de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest - iets wat het zeker een geweldige bestemming maakt voor wie op zoek is naar adrenaline. Op de tweede en derde plaats komen Bolivia en Senegal, twee andere bestemmingen die niet bij veel mensen in het reisportfolio voorkomen, maar waar veel te ontdekken valt. Voor bestemmingen die minder ver weg liggen, zal Boogschutter graag minder ontdekte Europese landen bezoeken, waaronder Servië op de 5e plaats en IJsland op de 10e. Landen met het hoogste aantal toeristen per jaar, zijn Frankrijk, de VS, China en Spanje.

Beste reispartners: "Collega-vuurteken Ram is altijd onderweg en past goed bij een “Boogschutterreis”. Het derde vuurteken, Leeuw, leeft het leven maximaal. Net als de boogschutter, dus die kunnen samen waanzinnige reizen beleven voor in de boeken."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in