Dít is de beste dag om je vakantie te boeken

vintage vliegen

Even checken kan je zomaar meer dan € 100 besparen.

Januari is de piekperiode voor het boeken van reizen. Omdat de kosten voor levensonderhoud stijgen, wordt daarbij echter wel op de prijzen gelet. Skyscanner, wereldwijde leider op het gebied van reizen, helpt je om het meeste uit je reis te halen.

Boeken & reizen

Denk daarbij aan het vergelijken van twee belangrijke - en vaak gedeelde - reishacks: wanneer te boeken en wanneer te reizen. Dit laat zien hoe Nederlandse reizigers door op het juiste moment te boeken en te reizen gemiddeld € 102 kunnen besparen. Bovendien kunnen Nederlandse reizigers € 76 per persoon besparen door te reizen op de goedkoopste dag.  

Kosten besparen

De beste tijd om vluchten vanuit Nederland te boeken is gemiddeld 24 weken voor vertrek. En de goedkoopste dag van de week om te reizen is een zaterdag. De wereldwijde reissite heeft de data van miljoenen boekingen geanalyseerd ten opzichte van de meest populaire bestemmingen over de afgelopen 12 maanden. En de resultaten laten nog meer inzichten zien. De resultaten van de reishacks zijn namelijk afhankelijk van de bestemming. Reizigers zullen echter ook verschillen zien in de resultaten voor dezelfde bestemming maar in een andere maand. 

  • Vanaf Amsterdam is de goedkoopste dag om naar Lissabon te reizen in augustus een woensdag. Terwijl vanaf Rotterdam zondag de goedkoopste dag is. 
  • De beste tijd om een vlucht te boeken van Amsterdam naar New York in December is 27 weken van tevoren. Terwijl de vlucht vanaf Amsterdam naar Cancun het beste 47 weken van tevoren geboekt kan worden. 
  • De goedkoopste dag van de week om te reizen naar Barcelona vanaf Eindhoven in april is op dinsdag. Maar naar Ibiza is maandag de goedkoopste dag. 
  • De bestemmingen waar Nederlanders het meest op zoeken zijn Spanje, Turkije, de Everywhere functie, Thailand en Italië
  • De beste dag om te boeken voor Nederland is op een donderdag 

Met de besparingsgenerator kun je zelf berekenen wat je kunt besparen bij het boeken van je reis. De inzichten zijn gebaseerd op de top 15 meest populaire Skyscanner routes voor elke maand van het jaar.  

Vraag en aanbod

  • Vraag en aanbod bepalen grotendeels de vluchtprijzen. Daarom krijg je advies op basis van historische boekingstrends: 
  • De gemiddelde prijs voor de route: zo weet je bij het kiezen van een vlucht of je een goede deal krijgt.
  • De goedkoopste dag om te vliegen en de duurste dag om te vliegen op de geselecteerde route, gebaseerd op populaire dagen - op maandniveau. 
  • De beste tijd om te boeken op basis van gemiddelde prijzen, optimale boekingstijd kan worden voorspeld. 

Voorbeelden van deals die nu te boeken zijn:

Skyscanner
© Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in