Citybreak? Met de nachttrein arriveer je uitgerust in hartje stad

Door Ella Vermeulen
Nachttrein

Er komen weer nieuwe bestemmingen bij!

Duurzaam, comfortabel en arriveren in hartje stad – het is geen wonder dat internationaal reizen per trein zo in de lift zit. Vanaf mei 2023 komen er nieuwe bestemmingen bij en gaat er een nieuwe nachttrein rijden tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn.

Uitbreiding

Vanaf 2024 is het de bedoeling dat de treindienst wordt uitgebreid naar Dresden en Praag als prettig en groen alternatief voor het vliegtuig.

De nachttrein moet met tien rijtuigen drie keer per week gaan rijden, met tussenstops in onder meer Hannover, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. 

Slapend naar je bestemming

"Ieder jaar komt er een treinverbinding bij. Steeds meer mensen zullen het vliegtuig, de auto of de bus laten staan en slapend naar nieuwe plekken gebracht worden," aldus de in 2021 opgerichte treinmaatschappij European Sleeper.

De hond mag mee

Fietsen en huisdieren mogen mee in de trein. Voor mensen in een rolstoel kan European Sleeper ‘helaas geen faciliteiten bieden’. De eerste rit van de nachttrein van aanbieder European Sleeper staat gepland voor donderdag 25 mei en vertrekt vanuit Berlijn, via Amsterdam naar Brussel. De ticketverkoop (vanaf 49 euro voor een zitplaats en 79 euro voor een couchette) start in februari.

Meer nachttreinen

Verschillende organisaties rijden al met nachttreinen naar bestemmingen in Europa. Reisorganisatie TUI rijdt naar bestemmingen als Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan. En de NS kwam vorig jaar ook al met een nieuwe nachttrein. Die rijdt dagelijks van Amsterdam, via Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in