Citybreak in kerstsfeer? Hamburg is er klaar voor!

Kerst in Hamburg

In Duitsland doen ze óók Weihnachten heel gründlich.

Wat is er leuker dan een 'gewone' stedentrip? Een citybreak in kerstsfeer, natuurlijk! Hamburg dingt mee naar 'The most wonderful citytrip' van het jaar.

Kerst in Hamburg

Er zijn maar liefst 16 kerstmarkten in de binnenstad, kerstparades, prachtig verlichtte straten en pleinen én verrassende evenementen.

Wat is er te doen?

Het is lastig kiezen tussen zoveel kerstmarkten maar deze mag je zeker niet missen:

  • Dompel je onder in een nostalgisch decor op de historische kerstmarkt aan de Rathausmarkt. Aangekleed door circusdirecteur Roncalli vind je hier klassiek speelgoed, wordt er heerlijke glühwein geserveerd uit historische karren en vliegt de Kerstman met zijn arrenslee drie keer per dag boven de kerstmarkt uit.
  • Bezoek ook zeker de kerstmarkt aan de Gänsemarkt; dit plein is helemaal omgetoverd tot een idyllisch peperkoekdorp.
  • Op de White Magic Markt word je betoverd door een zee van lichtjes en het prachtige uitzicht over de Inner Alster Lake waar in het midden een feestelijke kerstboom staat.
  • Ontdek de typische Scandinavische feestdagen aan de achterkant van Landungsbrücken. Hier zijn vier Scandinavische kerstbazaars waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen en regionale specialiteiten.
  • En vergeet niet de oudste kerstmarkt van Hamburg (1922) in de Sint-Michaelskerk te bezoeken! Dit is de prachtige barokke hoofdkerk van Hamburg.

Kleurrijke kerstparades

e binnenstad te verspreiden, vertrekken naast het Gerthart-Hauptmann-Platz plein tijdens adventstijd elke zaterdag om 14.00 en om 17.00 uur kleurrijke kerstparades. 

En er is méér

Er is nog zoveel meer te doen rond de kerstperiode in Hamburg. Zo zijn er unieke culturele- en muziekevenementen in overvloed.

Kerst in Hamburg

In het 50-jarig jubileumseizoen van de wereldberoemde balletregisseur John Neumeier wordt zijn productie van het sprookjesballet De Notenkraker opgevoerd. Een klassiek kerststuk dat vlak voor tot kort na Kerstmis speelt.

Weihnachtsoratorium

Of bezoek een van de populairste klassieke werken om de feestdagen mee te vieren: het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Kerstmis wordt het oratorium naast vele andere concerten uitgevoerd in de Sint-Michaelskerk.

Kerst in Hamburg

Er zijn prachtige tentoonstellingen te zien langs de Kunstmeile Hamburg en verschillende concerten in de iconische concerthal Elbphilharmonie. Ga voor een compleet overzicht van alle activiteiten rond kerst in Hamburg naar Hamburg Travel Christmas.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in