5 oogstrelende (en een tikje kunstzinnige) accommodaties op eigen bodem

Zin in een nachtje of twee weg?

Airbnb Utrecht
© Airbnb

Goed nieuws voor kunstliefhebbers: Airbnb maakt het nu nog makkelijker om een accommodatie te zoeken die precies bij jou past. Wij neusden in de categorieën Design en Creatief en vonden deze vijf parels die je direct wilt boeken.

1 – Historisch wijnhuis in Haarlem 

Wijnhuis Haarlem
© Airbnb

De perfecte combinatie van cultuur en natuur vind je bij wijnhuis Geel Kasteel in historisch Haarlem. Slenteren door hofjes, uitwaaien in de duinen en op het strand en voor cultuur op naar de Vermeer-expositie in het Rijksmuseum of het Teylers.

2 – Monumentaal herenhuis in Monnickendam 

Monnickendam Airbnb
© Airbnb

Hoe leuk is dit B&B, Fortuna Spinoza. Het zit in een 18e eeuws pand en ligt op nog geen twintig minuten van de hoofdstad. In Monnickendam zelf ga je lekker naar de haven, maar Volendam en Marken liggen ook dichtbij, voor wat oud-Hollandse kunstzinnige momenten.

3 – City appartement in Gouda met prachtig stadsuitzicht

Airbnb Gouda
© Airbnb

Het mooiste uitzicht van de stad, want je zit hier aan het marktplein. En van binnen is het ook genieten. Gouda is de perfecte plek om je eigen creativiteit weer te laten stromen. Is het niet in de stad dan wel op de fietspaden eromheen die je naar de leukste dorpjes en natuurgebieden voeren.

4 – Moderne 400 jaar oude boerderij in Utrecht 

Airbnb Utrecht
© Airbnb

Een echt oude boerderij aan de rand van de stad, perfect voor een weekend met vrienden (8 personen). Niet alleen is de boerderij zelf echt een plaatje, je kunt op de fiets naar de stad maar ook genieten van de zon aan de mooie Vecht waar menig schilderij is gemaakt.

5 – Volledig zelfvoorzienende grachtwoning in Giethoorn 

Airbnb Giethoorn
© Airbnb

Wie inspiratie en schoonheid zoekt, weet vast al wel van Giethoorn. Maar wanneer ben je er voor het laatst geweest? Gieters Gruttertje aan de dorpsgracht is de perfecte uitvalsbasis, met eigen jacuzzi. Huur een bootje en laat de kunstwerkjes aan je ogen voorbij trekken.

Wanneer gaan we?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in