4x heerlijk luxe adresjes in de Franse Alpen

4x heerlijk luxe adresjes in de Franse Alpen

Laat die wintersport maar komen!

Nog op zoek naar een origineel wintersportplekje in la douce France? Wij hebben vier toppers voor je, waar de focus ligt op heerlijk luxe, knapperende haardvuurtjes en wellness. O, en je kunt er nog skiën ook!

1 – Petit Hôtel Confidential (Chambéry)

Een heerlijk 5-sterrenhotel in Savoye, dus middenin al het buitenleven. Maar wel met een fijne eigen spa met binnenzwembad, een lekker restaurant en gewoon nét dat beetje luxe waar je zin in hebt als je de hele dag hebt staan kleumen op de piste. Gerund door een bevlogen koppel met een passie voor design, en dat zie je terug in de kamers.

2 – Le Chabichou (Saint-Bon-Tarentaise)

Nog zo'n variant op 5-sterrenluxe. Le Chabichou is een begrip in de regio, vooral door de rijke culinaire geschiedenis. Het eigen restaurant heeft al bijna 40 jaar twee Michelinsterren, wat Saint-Bon-Tarentaise tot een ware eetbestemming maakte. Het hotel kreeg in 2019 een moderne make-over met eigen spa (ook met zwembad), een eigen bar en volop prachtige suites.

3 – Le Kaïla (Méribel)

Een chalethotel op grote hoogte, in beide zinnen van het woord. Je zit hier op 1500 meter, maar het is de gastronomie en het comfort die Le Kaïla echt bijzonder maken. Perfect voor wie de 3 Vallees wil verkennen. De uitstraling van het hotel is klassiek/knus/warm, alles wat je wil middenin de sneeuw dus.

4 – Grand Hotel du Soleil d'Or (Megève)

Je snapt het inmiddels wel: luxe hotels in de Franse Alpen hebben allemaal een mooie spa, vaak een fijn restaurant, goede toegang tot de pistes. Dit hotel voegt daar ook nog een rooftop bar én een eigen chocolaterie aan toe, de weg naar onze harten. Exclusieve (en behoorlijk Instagrammable!) vibes, maar ook hartelijke gastvrijheid en uitzichten om gek van geluk van te worden.

Wanneer ga jij?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in