3x heerlijk luxe (en nieuwe!) hotels op Tenerife

Waarom wachten op de lente?

Tenerife

Op Tenerife schijnt ook in januari de zon. En het grootste van de Canarische eilanden is een perfecte plek voor een luxe uitje. Juist nu, want nieuwe, luxe hotels schieten als paddenstoelen uit de grond daar.

Van exclusieve villa met privézwembad tot charmante suite in de hoofdstad en ecologische boerderij: op deze drie nieuwe hotspots zit je gebakken.

1 – Las Villas del tenis

Tenerife villa

In het warme zuiden van het eiland en grenzend aan zeven tennisbanen. Maar ook als je niet van tennis houdt heerlijk luxe. De villa’s hebben stuk voor stuk twee of drie slaapkamers, zijn modern ingericht en hebben een eigen (verwarmd) privézwembad. Met uitzicht op zee als kerst op de taart.

Ook leuk: dichtbij kun je walvissen spotten per catamaran, als je het zwembaden en zonnebaden even gehad hebt.

2 – Casa Emblemática Hi Suites

Tenerife hotel

Hartje hoofdstad ging onlangs dit nieuwe hotel open. In een mooi traditioneel pand, maar wel volledig gerenoveerd met alle gemakken van nu. In de veertien lofts en suites is het goed toeven.

Ook leuk: Santa Cruz is sowieso een must do op het eiland, maar de botanische tuin Palmetum is al helemaal een aanrader. Op 25 minuutjes lopen van dit hotel.

3 – Hacienda el Terrero

Tenerife Hacienda

Nu op naar het noorden van het eiland, naar Los Realejos. Waar deze boerderij onlangs de deuren opende. Prachtig gelegen op een afgelegen klif aan zee, en op en top ecologisch zonder in te boeten op het luxegevoel (lees: er is gewoon een zwembad!). Op het landgoed staan twaalf huizen met een rijke geschiedenis, net alsof je in een dorpje bent aangekomen.

Ook leuk: een fijnere startplek voor een wandeling kunnen wij haast niet bedenken, voor liefhebbers van rust, natuur en stilte dan. De boerderij heeft eigen paden, maar ook net buiten het landgoed vind je heerlijke routes.

Nu alleen nog een vliegticket.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in