• Reizen

3 onontdekte schatten in Andalusië

3 onontdekte schatten in Andalusië

Tip voor een najaarsbreak: ga eens van het gebaande pad.

Sevilla, Cordoba, Granada en Málaga hebben over toeristen niet te klagen. Het gevolg is dat het er vaak erg druk is. Wil je Andalusië op een wat puurdere manier beleven, dan liggen op een half uur rijden ten oosten van Sevilla drie onontdekte parels tussen de olijfboomgaarden en velden: Carmona, Écija and Osuna.

3 onontdekte schatten in Andalusië

Al deze stadjes zijn omringd door schitterende landschappen en hebben forten, torens en een lange, rijke geschiedenis, dankzij de invloed van de Romeinen, Vandalen, Visigoten, Arabieren (die er tijdelijk het kalifaat Al-Andalus stichten), religieuze ordes en middeleeuwse ridders.

Carmona

3 onontdekte schatten in Andalusië

Dit stadje is volmaakt om zonder duidelijk doel doorheen te slenteren: er lijkt om de vijf meter een witte kerk, klooster op paleis te staan, klokkentorens beieren, er is een fort en op een of andere manier kom je altijd uit op het Plaza de Abastos, een ruim wit plein met een colonnade die tegen de warmte beschermd.

Écija

3 onontdekte schatten in Andalusië

In de 18de eeuw woonden hier meer dan veertig adellijke familie die hun liefde voor de barokstijl vertaalden in paleizen, torens en kerken. Op 5 minuten van het  Plaza de España liggen elf kerktorens en zeventien paleizen, waarvan een aantal te bezoeken is. In de zomer is het hier vaak te heet, nu is het goed te doen.

Osuna

3 onontdekte schatten in Andalusië

Iets landelijker dan de andere twee stadjes, maar ook Osuna heeft de nodige paleizen en bovendien een arena waar scènes van Game of Thrones zijn opgenomen plus een klooster waar je à 3,50 een privétour kunt krijgen van een non de la Encarbación. Ook in Osuna: Las Canteras, een zandsteengroeve die er na duizenden jaren uitziet als iets uit een SF-film. En dat alles dus zonder wachtrijen en met goede restaurants waar ook de locals komen. Aanrader!

Foto's © 123RF, iStock, met dank aan The Guardian  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in