• Lifestyle

Quinty Trustfull: 'Mijn tips voor het perfecte weekend'

Quinty Trustfull: 'Mijn tips voor het perfecte weekend'

Exclusief voor Nouveau: een column van Quinty!

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty! 

Lieve Nouveau-lezers,  

Wat leuk dat ik vandaag weer mijn favoriete Koffietijd-momenten met jullie mag delen. Dit keer mijn ultieme weekend(tips). Want voor mij is een perfect weekend een balans tussen ontspannen én ondernemen. En daar heb ik weer genoeg inspiratie voor opgedaan tijdens deze Koffietijd-week.

In het weekend probeer ik altijd te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen. Mijn hoofd even leeg maken door te wandelen in mijn prachtige stad: Amsterdam. En nu mijn dochter Moïse en schoonzoon Kaj een hond hebben, leen ik hem graag om mee op pad te gaan. Wim is een rescue dog uit Curaçao en ik ben echt verliefd op Wim. Ik maakte een video voor Koffietijd waar ik zijn verhaal vertel en hem aan iedereen voorstel. Om op te eten toch?

Bladeren in prachtige kleuren, kastanjes, dennenappels, ga zo maar door!

Naast wandelen in mijn lievelingsstad, ga ik ook graag naar de bossen. Hier in het Amsterdamse Bos vind ik het heerlijk om te wandelen, maar ik ontdek ook graag andere mooie natuur in de rest van Nederland. En als je dan een herfstwandeling gaat maken, kijk dan even op de grond wat er allemaal te vinden is. Bladeren in prachtige kleuren, kastanjes, dennenappels, ga zo maar door! En met al deze herfstvondsten kun je thuis weer lekker creatief aan de slag. Onze groenexpert Romeo liet deze week zien wat je er allemaal mee kunt maken. Dit ga ik zeker dit weekend proberen!

In Nederland eten we boerenkool vooral als stamppot, maar toen ik in Amerika woonde at ik het juist heel vaak rauw

Een weekend sluit je natuurlijk het lekkerst af met een goed etentje. Samen met vrienden of familie: samen eten vind ik zo gezellig. En ik heb gelukkig weer genoeg nieuwe recepten dankzij onze koks. Maar mijn favoriet van deze week was toch wel de boerenkoolsalade van Bibi Loomans. Ik houd echt van boerenkool. In Nederland eten we het vooral als stamppot, maar toen ik in Amerika woonde at ik het juist heel vaak rauw. Echt een vitaminebom en ontzettend lekker. Rauwe boerenkool moet iedereen een kans geven, want geloof me je wilt boerenkool nooit meer anders. Dus ik zeg: zet dit weekend de gezonde boerenkoolsalade op tafel! 

Het is nog steeds oktober en daarom wil ik ook nog even aandacht besteden aan de borstkankermaand. Zoals jullie weten trapte ik onlangs de borstkankermaand af als ambassadeur van Pink Ribbon. En sindsdien hebben enorm veel bedrijven, platformen en programma’s aandacht besteed aan de ziekte. En daar ben ik enorm trots op. Ook bij Koffietijd stond deze maand in het teken van de borstkankermaand. Online interviewden we verschillende powervrouwen die te maken hebben gekregen met de ziekte. Zo ook zussen Bianca en Claudia. Prachtig om te lezen hoe zij elkaar door deze tijd steunden. Dus mocht je thuis dit weekend tijd hebben, lees dan zeker hun interview.  

Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie heb kunnen geven voor een perfect weekend. Of je nu houdt van ontspanning of van een meer actief weekend. Er zit voor iedereen vast wat tussen! Geniet ervan en ik spreek jullie snel weer.  Liefs, Quinty 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in