• Lifestyle

Pernille La Lau: 'Eindelijk weet ik wat ik eens met dat blok tofu moet doen!'

Pernille La Lau: 'Eindelijk weet ik wat ik eens met dat blok tofu moet doen!'

Exclusief voor Nouveau: een column van Pernille!

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Pernille!

Lieve Nouveau-lezers,

Het is weer tijd voor mijn Koffietijd-column. Ik moest Koffietijd twee weken missen - hierover horen jullie binnenkort meer - maar deze week ben ik weer volop aan het werk. Deze week dus gelukkig weer voldoende inspiratie om met jullie te delen.

Pernille La Lau: 'Eindelijk weet ik wat ik eens met dat blok tofu moet doen!'

Iets wat mij de afgelopen weken veel bezig heeft gehouden, is het verhaal over de Koerdische vrouw Mahsa Amini. Half september werd ze met geweld opgepakt door de Iraanse zedenpolitie, omdat ze haar hoofddoek niet volgens de regels droeg. Drie dagen later overleed zij aan de verwondingen.

'Ik vind het heel belangrijk dat vrouwen over de hele wereld hun stem laten horen'

Helaas is de vrijheid en gelijkheid van vrouwen vandaag de dag nog niet overal vanzelfsprekend. En daarom vind ik het heel belangrijk te zien dat vrouwen over de hele wereld hun stem laten horen. Ook in Nederland is er massaal gedemonstreerd voor vrouwenrechten. Vooral ook door de jonge generatie, zoals onze redactie stagiaire Roos. Zij liep mee op het Malieveld in Den Haag en deelde haar indrukken in een column op de website van Koffietijd.

Nog meer girlpower bij Koffietijd deze week, namelijk met de hoofdredacteuren van verschillende vrouwenbladen: Hilmar Mulder (Libelle), Helene van Santen (Margriet), Marije Veerman (Flair) en natuurlijk (jullie) Claudia Straatmans (Nouveau). We kunnen niet meer om de herfst heen. De dagen worden steeds korter en regenachtiger. En hiermee begint het seizoen om op de bank te ploffen met wat kaarsjes, een kop thee en een goede serie. Tegelijkertijd is het ook het seizoen dat meer focus op je innerlijkheid legt en daarmee komt soms ook een neerslachtig gevoel binnen. Iets waarin je niet alleen staat. Deze powervrouwen deelden tips uit hun bladen over hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Zoals ik al zei: de herfst is het perfecte seizoen om op de bank te ploffen met een goede serie. En ik heb een leuke kijktip voor iedereen die smult van bruiloften en dan vooral de jurken. Want het nieuwste seizoen van ‘Say Yes To The Dress Benelux’ was afgelopen dinsdag te zien.

Bij ons schoof Ramona Koonings aan: trouwjurkontwerpster. Ook is zij de eigenaresse van de bruidswinkel waar iedereen in ‘Say Yes To The Dress Benelux’ langskomt voor hun droomjurk. We spraken niet alleen over het nieuwe seizoen, maar ook over alle bruidsmode van dit seizoen.

Natuurlijk deel ik ook mijn favoriete recept van afgelopen week. Dit keer het recept van Emma de Thouars die bij London in de keuken stond. Emma is door haar reizen in Azië helemaal verliefd geworden op tofu. Daarom schreef zij een kookboek met tofu in de hoofdrol. En hiermee behaalde ze ook nog eens de shortlist van ‘Het Gouden Kookboek’. Fantastisch! Mocht je op zoek zijn wat je met dat blok tofu kunt doen, dit recept is echt het proberen waard.

Dat is het weer voor deze week. Ben blij dat ik dit weer met jullie mocht delen. Ik ga genieten van mijn weekend en spreek jullie graag snel weer.

Liefs, Pernille