Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Paasstol over? Zo maak je er iets heerlijks van

De paasdagen zijn voorbij, de gezelligheid nog voelbaar... en dan is er nog dat halve brood paastol dat op het aanrecht ligt te lonken. Zonde om weg te gooien, natuurlijk – want deze feestelijke lekkernij leent zich perfect voor verrassende nieuwe creaties.

paasstol paasontbijt paaseieren

Van klassiek comfort food tot chique desserts: met een beetje creativiteit tover je die restjes paastol om in iets waar je opnieuw van kunt genieten.

1. Wentelteefjes met een twist

Misschien wel de meest geliefde manier om oud brood te recyclen: wentelteefjes! Gebruik dikke plakken paastol, doordrenk ze met een mengsel van ei, melk, vanille en een snufje kaneel. Bak in roomboter tot goudbruin en serveer met een lepel crème fraîche en een vleugje sinaasappelrasp voor een frisse paas-touch.

2. Paastoltrifle

Maak een feestelijk dessert in laagjes. Snijd de paastol in blokjes en wissel af met lagen mascarpone of vanillevla, rood fruit (zoals frambozen of aardbeien), en een vleugje likeur (denk aan amaretto of sinaasappellikeur). Laat opstijven in de koelkast en serveer in mooie glaasjes.

3. Tosti Deluxe

Beleg twee dunne plakken paastol met oude kaas en een lik mosterd of vijgenjam. Grill tot de kaas gesmolten is en de buitenkant krokant. Hartig-zoet met een hint van decadentie.

4. Bread & butter pudding

Een Britse klassieker die zich uitstekend leent voor paastol. Snijd de stol in plakken, bestrijk licht met boter, leg in een ovenschaal en giet er een custard van melk, ei en suiker overheen. Bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel en bak tot goudgeel en luchtig. Lauwwarm is ‘ie het allerlekkerst.

5. Crumble-topping voor je ontbijt

Verkruimel paastol en rooster licht in de oven met een beetje boter en kaneel tot het krokant is. Perfect als crunchy topping op yoghurt met fruit.

Ook handig: bewaar paastol die je niet direct opmaakt in plakjes in de vriezer. Zo kun je op een later moment alsnog creatief aan de slag, zonder dat het brood uitdroogt of z’n smaak verliest.

Lifestyle
  • 24kitchen, Kookfans, Britisch Baking Recipes, Poiesz Supermarkten
  • Adobe Stock