Orange The World en teken The Pledge!

Orange The World en teken The Pledge!

Samen staan we sterk om geweld tegen vrouwen te stoppen.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Meer dan 100 landen doen mee aan #OrangeTheWorld

Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

#OrangeTheWorld

Nouveau en haar DPG Media tijdschriftzussen hebben zich achter #OrangeTheWorld geschaard om het onderwerp breder bekend te maken en de sisterhood te steunen.

Dat kan ook jij doen, door De Pledge te tekenen.

Orange The World en teken The Pledge!

Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge (een pledge is een belofte) geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

De pledge bestaat uit vijf punten:

1. Ik gebruik geen geweld tegen vrouwen en meisjes

2. Ik neem vrouwen en meisjes die geweld melden serieus en steun hen bij het vinden van hulp

3. Ik doe wat ik kan om te zorgen dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen

4. Ik draag bij aan het doorbreken van het taboe rond praten over geweld tegen vrouwen

5. Ik spreek mensen in mijn omgeving aan op grensoverschrijdend gedrag

Samen staan we sterker, onderteken ook De Medestander Pledge!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in