Morgen erg drukke spits door slecht weer: 'Werk thuis als dat kan'

vrouw jaren zestig paraplu regen

Rijkswaterstaat verwacht vanwege slecht weer een erg drukke ochtend- en avondspits op donderdag. Weggebruikers die niet in lange files terecht willen komen, wordt geadviseerd om thuis te werken of alternatief vervoer te regelen.

Het gaat donderdag hard en veel regenen. Dat slechte weer gaat gepaard met harde windstoten, waardoor de kans op ongelukken toeneemt.

"En op donderdag is het altijd al drukker op de wegen", voegt Rijkswaterstaat toe. "Houd er rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn."

Het KNMI heeft voor donderdagochtend code geel in de kustprovincies uitgegeven vanwege de harde wind. Er kunnen windstoten van tussen de 75 en 90 kilometer per uur voorbijkomen.

Woensdagavond is code geel ook al van kracht. Er wordt in heel het land onstuimig weer verwacht, met onweer en stevige buien. Vanaf 19.00 uur drijven de eerste zware buien Nederland binnen, waarna het buienfront langzaam naar het oosten trekt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in