Feestje? Eet deze vier dingen dan liever niet

Feestje? Eet deze vier dingen dan liever niet

Nee, drank kunnen we niet (altijd) de schuld geven als je je slecht voelt 'the day after'... Want je kunt ook iets verkeerds eten voordat je een feest hebt.

Aanstaande zondag is het weer zover. Dan barst - in elk geval beneden de rivieren - het carnavalsfeest los. Voor wie wel van een glaasje houdt, maar de volgende dag liever geen spijker in haar hoofd wil: dit kun je beter niet eten voor het feesten.

1. Zoute snacksLaat de popcorn en chips liever staan, want zout droogt je lichaam uit. Net als alcohol. Kies dus voor het één of het ander. Knabbel niet langer op een zoutje, maar kies voor iets waterigs dat hydrateert. Komkommerschijfjes, paprika of bleekselderij bijvoorbeeld. Een appel kan ook natuurlijk, helpt meteen tegen een slechte adem.

2. SaladesEen salade is gezond, maar toch wordt het afgeraden als je ’s avonds gaat feesten en drinken. Zie het als drinken op een lege maag. Dit komt omdat een salade makkelijk en snel verteert. Kies in plaats daarvan voor iets wat proteïnen en koolhydraten bevat, zoals kip en pasta. De perfecte bodem als je alcohol gaat nuttigen.

Lees ook:  Snack jezelf slim: 6 x lekker eten voor een fit brein

3. FrietWe horen je denken: ‘Géén friet?!’ Dat klopt. Het vet van gefrituurd voedsel zorgt er namelijk voor dat de alcohol er ook weer sneller uitkomt. En dat is geen pretje. Achteraf een frietje, is dan wel weer oké.

4. Pittige hapTot slot, eet geen pittige hap. Laat extreem gekruid of pittig eten lekker links liggen voor het uitgaan, want dit kan zorgen voor irritatie en gerommel in je maag. En dan wordt het dansen een onmogelijke opgave.Bron: CookLoveShare