Juwelen voor de liefhebbers van Game of Thrones!

Voor op je verlanglijstje, voor je inner Daenerys.

Door Ella Vermeulen
Fabergé  Game of Thrones sieraden

Mocht je de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd: Game of Thrones is een saga over negen adellijke families die elkaar voortdurend naar het leven staan om een foeilelijke IJzeren Troon. Liefde, geweld, wraak, haat, seks, mystiek, onbegrijpelijke verhaallijnen, een eigen taal, vliegende draken ‚Äď het k√°n niet op.

game of thrones faberge sieraden
© Fabergé / Game of Thrones

De serie heeft voor fans een heel eigen wereld opgeleverd, waar Fabergé zich door heeft laten inspireren voor een reeks high jewellery stukken. Die zullen de komende jaren als hoofdstukken (Chapters) op de markt komt.

Daenerys Game of Thrones
© Game of Thrones

Chapter One: Dragon is gewijd aan Daenerys van het Huis Targaryen, het weeskind dat een warrior, koningin en de beroemde 'mother of dragons' werd. Er zijn vijf stukken op haar ge√Įnspireerd, van elk sieraad worden slechts tien exemplaren gemaakt. ¬†¬†

sieraden faberge game of thrones
© Fabergé / Game of Thrones

Het zijn, geheel in de stijl van de serie, theatrale, dramatische ontwerpen die het mooist uitkomen op een rustige achtergrond. De sieraden zijn uitgevoerd in wit en rosé goud, diamanten en zwart rhodium om Daenerys' verschroeiende esprit te vangen.

sieraden faberge game of thrones
© Fabergé / Game of Thrones

De prijs van de sieraden is 'op aanvraag' (lees: adembenemend). 

sieraden faberge fame of thrones
© Fabergé / Game of Thrones

Maar eerlijk is eerlijk: deze earcuff is amazing. Zoals √ľberfeminist Daenerys Stormborn of the House Targaryan, First of Her Name, Breaker of Chains, Refuser of Patriarchy and, of course, Mother of Dragons zou zeggen: "The next time you raise a hand to me will be the last time you have hands."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in