• Lifestyle

Deze prachtige flessen designer-champagne worden geveild!

Door Ella Vermeulen
PAN Amsterdam

En de opbrengst gaat naar een heel goed doel. 

Nog tot en met 27 november 2022 te bezoeken: kunstbeurs PAN Amsterdam. Tijdens de 35e editie kun je inspiratie opdoen, je verzameling uitbreiden, en bovenal genieten van alle mooie objecten die de deelnemers dit jaar voor je meenemen. Breng tijdens de beurs een bezoek aan het inspirerende PAN Podium of neem deel aan één van de kunsthistorische rondleidingen.

PAN Amsterdam

Voor de beurs is PAN Amsterdam een unieke samenwerking aangegaan met champagnehuis Ruinart en de Duits-Nederlandse kunstenaar B.D. Graft die 20 limited edition blanc de blancs magnums champagne van een designerjasje voorzag.

VEILING 

De 100% afbreekbare ‘second skin’ van de champagneflessen is voorzien van unieke designs, nummering en een handtekening van deze bijzondere kunstenaar.

PAN Amsterdam

De flessen worden tentoongesteld in de Ruinart Lounge, in het midden van de beurs. Tijdens PAN worden de 20 limited edition magnums van Ruinart tentoongesteld en geveild. De opbrengsten gaan naar het Wereld Natuur Fonds.

PAN Amsterdam

Ruinart: ‘Natuurverlies en klimaatverandering raken ál het leven op aarde. Om dit te stoppen hebben we meer natuur nodig. Met de opbrengst zal WWF wereldwijd bos veiligstellen. Dit sluit perfect aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die Maison Ruinart zich heeft gesteld.’

OVER DE KUNSTENAAR

B.D.Graft (Duitsland, 1988) is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij een eenvoudige, herkenbare beeldtaal ontwikkeld waarmee hij moeiteloos kan laten zien wat hem bezighoudt, of het nu een intrinsiek verlangen of een geinige gedachte is.

PAN Amsterdam

De natuur en de menselijke conditie spelen een centrale rol in zijn werk, en het therapeutische effect van kunst maken is iets wat de kunstenaar graag wil doorgeven aan de toeschouwer. Aan de ene kant viert zijn werk het leven, aan de andere kant herinnert het eraan hoe vluchtig en kwetsbaar het is, en bevordert zo een gevoel van gemeenschap en bewust leven. Zijn kunst bevindt zich ergens tussen mooi en lelijk, het oprechte en cynische, het puur decoratieve en het betekenisvolle. 

Foto's (c) Ashkan Mortezapour Photography voor Ruinart

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in