Lekker weer met zonkracht 6, dus smeren maar!

vrouwen mooi weer cabriolet
© Getty Images

Het wordt een mooi Hemelvaartsweekend: veel zon, warm weer (het kan 22 tot 25 graden worden) en pas vanaf begin volgende week weer kans op een bui. Echt wandel-, fiets- en terrasjesweer dus, om met blote benen en blote tenen van te genieten.

Zonkracht 6

zon bescherming smeren strand
© .

Wel even goed insmeren, want met een zonkracht die voor het eerst dit jaar 6 is, is het verstandig om je huid te beschermen. Veel sterker dan zonkracht 6 of 7 wordt het in Nederland in de zomer niet. De maat loopt van 1 tot en met 10 en geeft aan hoeveel uv-straling de aarde bereikt. Een onbeschermde huid kan bij zonkracht 6 tussen 12.00 en 15.00 uur binnen een kwartier tot halfuur al verbranden. Ook in het uur voor en na deze piek kun je verbranden, maar dan iets minder snel.

Helder weer

gif zonnen shimmy
© .

Opvallend genoeg verbranden veel mensen eerder in mei dan op een gloeiend hete zomerdag in juli of juli. Dit komt omdat de lucht nu minder vochtig is. Bij zeer zomers weer, zeg Nederland met dertig graden, wordt een deel van het zonlicht tegengehouden door wolkensluiers. Bij helder weer zit je al snel aan de maximale zonkracht. Na het weekend wordt het weer vochtiger en is er kans op een (onweers)bui.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in