Is jouw werkplek al Japke-d proof?

Is jouw werkplek al Japke-d proof?

Er is een nieuw boek van kantoorwatcher Japke-d Bouma!  

Mocht je Japke-d Bouma (51) nog niet volgen op Twitter, doe dat dan onmiddellijk. Al zo'n tien jaar cureert en fileert ze op hilarische wijze de meest krankzinnige uitdrukkingen en fenomenen op de werkvloer, waarmee managers interessant proberen te doen. Zoals:

  • 'De factor mens hangt nauw samen met de definitie van efficiënte supply chain processen waarbij input van de stakeholders voorop staat.'
  • 'Een snelkookpansessie waaruit een koepelnotitie voort moet komen.'
  • 'We gaan de afspraken opharden'. Huh?
  • 'De rol van Functioneel Cluster Digitaal is om de satéprikker te zijn door de diverse teams en over de domeinen heen die aan digitale reizigerservaring werken.'

Uit het leven gegrepen

Online is er een hele Japke-d community ontstaan waarin onbegrijpelijke vacatureteksten, onnavolgbare managertaal en andere werkzaken worden gedeeld, om smakelijk om te lachen en je hoofd over te schudden.

Is jouw werkplek al Japke-d proof?

Dezelfde Japke-d Bouma heeft een nieuw boek uit: de 19 dingen die je nooit met collega's moet doen (€ 20). Hierin vind je 134 nuttige (en hilarische) lijstjes over het leven op de werkvloer en in de online werkomgeving.

En lekker veel dingen waar niet alleen zij jeuk van krijgt, zoals quasi-nederig (op z'n Engels: humble bragging) doen op LinkedIn: 'Ik heb mogen samenwerken', 'Ik heb interessante gesprekken mogen voeren'. Nee joh, je deed gewoon je werk!

En wat zijn nu eens dingen die je niet met collega's moet doen? Nou, teamuitjes naar de sauna worden over het algemeen als tenenkrommend ervaren. Net als paaldansen, cursus tenenlezen en linedancing. 

Is jouw werkplek al Japke-d proof?

En ze heeft ook nog wel wat tips over videovergaderen!

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in