'Ik zeg het gewoon hardop: dit jaar ga ik 10 kilo afvallen!'

'Ik zeg het gewoon hardop: dit jaar ga ik 10 kilo afvallen!'
Nouveau's online editor Kim moet eraan geloven, vindt ze zelf. Ze is er helemaal klaar mee dat ze elk jaar steeds wat aankomt en gaat de strijd aan met de overtollige kilo's. Of het lukt? Dat zie je vanaf nu elke week op Nouveau.nl. Oftewel: terugkrabbelen gaat niet meer.

Ik weet het nog goed, we hadden een kleine, informele vergadering, op de Nouveau-redactie. En op een gegeven moment werd de vraag gesteld: wie wil er in 2017 de 'afval challenge' aangaan? "Ik!" Voor ik het wist had ik het gezegd. Best enthousiast ook.

Daaaag suiker en vet...En alsof er letterlijk - pats - met een hamer op de tafel werd geslagen, stond het vanaf dat moment vast. Ik zou gaan afvallen. Maar mét hulp, van de afvalgoeroes van NewFysic. Zij staan voor een gezonde manier van eten (lees: suikervrij én vrijwel vetvrij) waardoor je blijvend kilo's af zou vallen. Nou, dat wilde ik wel proberen.

Maar hoe moest het dan met taart?Het rare is: na die eerste enthousiaste 'ik!' ging ik twijfelen. Zo ongezond leefde ik toch niet? Mocht ik dan nooit meer taart? Die goddelijke taartjes waar warme chocola uitstroomt (ontdekt tijdens de kerst), die waren natuurlijk helemaal de duivel. Maar ik had er nog twee stand-by in de koelkast. Kaas, ook dol op: 'Haarlems zoetje', de naam alleen al. In combinatie met wijn... Afijn, ik dwaal af, maar ik had dus opeens tegenstrijdige gedachten. Alsof mijn levensstijl werd bekritiseerd. En dan moest ik nog beginnen.

Bekijk ook: Deze BN'ers zijn flink afgevallen in 2016

De omslagWaarom ik er toch helemaal voor wil gaan? Omdat ik acht kilo meer weeg dan voordat ik kinderen kreeg. En destijds hartstikke lekker in mijn vel zat. Ik wil dat weer! Ik wil die kleren aan van toen én de kleren die ik online heb gekocht en ineens niet. meer. paste! En dat lag niet aan de winkel in kwestie, want daar bestel ik al jaren. En nu ging die geweldige jumpsuit niet meer over mijn (toch al niet heel bescheiden half-Surinaamse) heupen. Ik zal maar niet herhalen wat ik toen zei. Gelukkig was er niemand in de buurt. Hup, aan de hüttenkäseLos daarvan wil ik gewoon weer gezond leren eten. Ik weet dat ik dat (ook) lekker vind, maar ik ben mezelf een beetje kwijt. NewFysic gaat me daarbij helpen. En indirect ook jullie, want jullie zijn natuurlijk een enorme stok achter de deur. Ik ga vloggen (kortom, een videodagboek maken, nog nooit gedaan, dus als het er soms wat klunzig uitziet: dat kan kloppen) en schrijven hoe het me vergaat. En ik weet ook al waar ik mezelf mee ga belonen als die kilo's eraf zijn, maar dat is nog zover weg. Dat vertel ik later.

Maar hieronder dus mijn eerste vlog, benieuwd wat je ervan vindt.

Wil je ook net als Kim dit jaar afvallen? Nouveau mag 10 x een startpakket van NewFysic t.w.v. € 75,- weggeven. Vul het formulier in en maak kans.