Sterrenambitie: Kasteel Heemstede is dé must visit
Met een van de beste chefs én de beste sommelier van Nederland kán het niet anders of het nieuw geopende Kasteel Heemstede in Houten wordt dé culinaire must-visit van 2020.
Het befaamde restaurant sloot na kerst 2019 de deuren en werd compleet verbouwd. Nu is de keuken weer open, en dat belooft wat.
Ollie Schuiling (voormalig van het Zwitserse Schloss Schauenstein***) neemt de keuken voor zijn rekening, en als sommelier is Koen van der Plas (voorheen van Inter Scaldes***) aangetrokken.
Daar spreekt natuurlijk ambitie uit. Dat Kasteel Heemstede begin januari de bestaande Michelinster inleverde, was dan ook altijd al de bedoeling. Nu wordt er hard aan gewerkt om die ster op eigen, nieuwe krachten weer te veroveren.
Wat voor bezoekers van het restaurant nu de unieke situatie oplevert dat je er zeker weten op Michelin-niveau eet, terwijl de ster nog niet in bezit is. Dat belooft menu-technisch een heleboel, dus beschouw het als onze tip van het jaar: hier wil je reserveren, en zo snel mogelijk ook!
Beeld: Restaurant Kasteel Heemstede
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
4 restaurants om voor de Michelin-uitreiking nog even langs te gaan
Hier moet je in Rotterdam zijn voor gastronomisch streetfood
3x boordevol smaak in Brabant
5 fijne wijnrestaurants op eigen bodem
Dit is het Japanse restaurant dat je écht niet mag missen volgens Het Parool
Michelin-spektakel: op naar Chefs at the Parc
Heb je wel eens een thee-arrangement geprobeerd?
Alle Michelinsterren verzamelen bij Slot Zeist
3x heerlijk tafelen in de Hofstad
3x genieten in Groningen