One night only: de duurste stamppot ter wereld proeven?

duurste stamppot

Dan moet je op 30 november bij Slagerij de Beurs in Amsterdam zijn.

Een veel nuchterder gerecht dan stamppot kunnen wij niet noemen, maar laat het maar aan chefs over om ook daar een peperdure versie van te maken. Met truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Voor één avond te bestellen voor wie nieuwsgierig genoeg is om 1200 euro neer te tellen voor een portie voor vier à vijf personen.

Hoe dat zit? Slagerij de Beurs in Amsterdam riep chefs Timo de Beurs en Samuel Levie op om de duurste stamppot ter wereld te creëren. Het werd er een in pie-vorm, dus het ziet er wel even anders uit dan wat je thuis op tafel zet. Maar dat mag natuurlijk ook wel, voor die prijs.

duurste stamppot

De klassieke boerenkoolstamp krijgt een upgrade van truffel. Veel truffel. De prijs van het gerecht wordt dan ook voornamelijk bepaald door dit ingrediënt: vanwege de warmte is de truffelprijs het afgelopen jaar sterk gestegen. Het geheel zit als pie chique verpakt in een knapperig jasje van deeg. De volledige pie is voor vier tot vijf personen.

Om de Amsterdamse slagerij ook lekker aan het werk te zetten, werd er een bijzondere worst gemaakt speciaal voor deze avond. Een rookworst van Chaams hoen, kreeft en buikspek.

duurste stamppot

Om het extra exclusief te maken is de stamp-pie maar één avond te krijgen bij Slagerij de Beurs. Hiervoor moet je vooraf reserveren. Heb je er geen 1200 euro voor liggen dan kun je trouwens óók langskomen voor een speciaal stamppot-viergangenmenu (à 49,50 euro) met daarbij een mini-proefportie van De Stamppot, optioneel met truffel. 

Of je gaat lekker thuis aan de slag, want het recept is gewoon te vinden op www.aardappels.nl, compleet met budgetvariant. Niets zo veelzijdig als een stamppot, meent Levie.

duurste stamppot

“Het mooie aan stamppot is dat er voor iedere smaak een variant te bedenken is. Juist het contrast van de doe-maar-normaal Hollandse pot en exclusieve ingrediënten vind ik interessant: met deze extravagante versie laten we zien dat deze klassieke Hollandse pot ook tot iets exclusiefs kan worden omgetoverd. Je kan een stamppot precies zo maken als je zelf wil. Of je nou met de aardappelbasis varieert, met de bladgroenten of met de toppings."

"We hopen mensen te inspireren zelf de keuken in te duiken en een bijzondere twist te geven aan deze Hollandse klassieker.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in