Jingle Bells 2022: 10 geweldige kerstmarkten in Nederland!

Door Ella Vermeulen
Jingle Bells 2022: 10 geweldige kerstmarkten in Nederland!

Indoor, outdoor en héél veel Dickens!

Eerder las je al over de 15 mooiste kerstmarkten van Europa en de leukste Villages de Noël van België, vandaag komen de mooiste kerstmarken in Nederland aan bod, voor het geval je alvast een uitje met glühweinfactor wilt boeken. 

Valkenburg

De ideale slecht weeroptie: Valkenburg aan de Geul biedt jaarlijks diverse kerstmarkten, waaronder die in de Gemeentegrot en Fluweelengrot. 

18 november 2022 t/m 8 januari 2023

Country & Christmas Fair

In de statige tuinen van Kasteel de Haar in de provincie Utrecht vind je de Country & Christmas Fair. Slenter langs prachtige stands met kerstcadeaus, brocante, sieraden en delicatessen. Op koude avonden warm je jezelf bij de vuurkorven, onder het genot van een kop Glühwein.

22 t/m 27 november 2022

Magisch Maastricht

Kerstdecoraties, lekkernijen, reuzenrad, schaatsbaan en dat allemaal in beeldig Maastricht.

26 november t/m 31 december 2022

Dickens in Deventer

Hanzestad Deventer heeft misschien wel het meest kersterige  evenement van Nederland: het Charles Dickens festijn. Herleef oude tijden in de prachtig aangeklede stad, met maar liefst 1.000 acteurs, vele lampjes, muziek en lekkernijen uit de tijd van Charles Dickens. De kerstmarkt in Deventer vind je onder de toren bij het Grote Kerkhof.

10 & 11 december 2022

Mocht Dickens in Deventer je te massaal zijn, ook Drunen heeft op 18 december een 19de eeuws Dickensfestijn dat iets intiemer is.  En op 17 en 18 december kun je ook in Schiedam terecht voor de Dickensbeleving van kerst en op 11 december in Maarheze.

Ice Village Amsterdam

Met 45 verschillende stands is dit geen grote kerstmarkt, maar je hebt wel het statige Rijksmuseum op de achtergrond én Ice Village heeft een leuke schaatsbaan-met-bruggetje op het Museumplein.

14 t/m 26 december 2022

Royal Christmas Fair Den Haag

Aan het Lange Voorhout vind je de sfeervolle Royal Christmas Fair. Bewonder duizenden lichtjes en meer dan honderd kersthuisjes. Deze kerstmarkt wordt extra opgevrolijkt met diverse steeds wisselende activiteiten.

8 t/m 23 december 2022

Kerstmarkt Leiden

Historisch Leiden had voorheen een drijvende kerstmarkt op de stadsgracht, maar die wordt dit jaar gewoon aan wal gehouden. De grachtenpanden en schaatsbaan zorgen voor de ultieme kerstsfeer.

14 t/m 24 december 2022

Castle Christmas Fair

De kerstmarkt in Velsen is zowel kerstmarkt als lifestyle fair. Je vindt er prachtige aangeklede stands, koek en zopie, workshops en kerstkoren op de historische Buitenplaats Beeckestijn.

Margriet Winterfair

Het gezelligste winterfeest van Nederland in de Brabanthallen te Den Bosch.

25 november t/m 1 december

Winter Fair Ahoy

Niet alleen kerst, ook veel lifestyle in Rotterdam (wel comfortabel overdekt!)

14 tot en met 18 december  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in