Hotspot: Restaurant Brut172

Hotspot: Restaurant Brut172

Heel af en toe gaat er een restaurant open waar je gewoon naartoe móet. Brut172 in Limburg is er zo een.

Brut 172 is het geesteskind van van topchef Hans van Wolde, die de afgelopen twintig jaar twee Michelinsterren bij elkaar kookte bij restaurant Beluga in Maastricht. Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. En wat voor één.

Op het Limburgse landgoed Reijmerstok opent hij nu Brut 172, een intiem restaurant mét suites (vanaf medio mei te boeken) in een prachtige boerderij. De verwachtingen zijn hoog: Van Wolde vindt zelf dat de zaak in de toekomst in de top tien mooiste restaurants ter wereld moet gaan thuishoren.

Tipje van de sluier

Wij zien het rooskleurig in, want de eerste plaatjes zien er geweldig uit en met Van Wolde in de keuken zit het sowieso goed met wat er uitgeserveerd wordt. Bovendien is een nachtje Limburg altijd een goed idee.

Te veel zullen we niet weggeven, maar wat je ongeveer kunt verwachten: een restaurant met 22 plaatsen én een chefs table voor zes. Culinair worden er uitsluitend ingrediënten uit de eigen streek gebruikt, en zijn er op het terrein straks een wijnbar, een chocolaterie én een slager te vinden.

Reserveren kan via brut172.com voor datums vanaf vrijdag 6 maart. Het restaurant is van donderdag tot en met zondag geopend, op zondag alleen voor de lunch.

Beeld: Brut 172/Kyonne Leyser

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in