Even gluren bij Beluga Loves You

Even gluren bij Beluga Loves You

Wat hebben we hier weer zin in!

Een fonkelnieuw interieur, nu alleen nog gasten. Bij Beluga Loves You* zijn ze er helemaal klaar voor en hebben ze de pandemie aangegrepen om hun hele restaurant aan te pakken. En als we de plaatjes zo zien, willen wij direct aanschuiven.

Het restaurant heeft drie verschillende ruimtes met elk een eigen sfeer en thema, waar je je als gast langzaam doorheen verplaatst tijdens je avond. Een culinaire reis langs de Maas, de bossen en de grotten rond Maastricht uit het brein van Jeroen Smelen. Waardoor je in Maastricht dus eigenlijk drie restaurants ineen beleeft. En dat terwijl we de laatste maanden niet eens één restaurant van binnen zagen.

Even gluren bij Beluga Loves You
Even gluren bij Beluga Loves You

In januari 2020 kreeg Beluga Loves You zijn eerste Michelinster en het nieuwe interieur past volgens Servais Tielman precies bij zijn RAW-kookstijl. Uitgangspunten zijn de eenvoud van het koken, het gebruik van het dier van kop tot staart en het combineren van duurzame, regionale producten met de beste producten van over de hele wereld.

Even gluren bij Beluga Loves You

Tielman: “We werken met kruiden, bloemen, plantjes en kalfsvlees uit Margraten. Forel komt uit de Voerstreek en we zijn ambassadeur van het Limburgse Livarvarken. Champignons worden geteeld in Kanne en een deel van de paddenstoelen zoeken we zelf in de Ardennen en de Eifel. We werken graag samen met Maastrichtse leveranciers. Zo betrekken we kazen bij Tom Miesen, vervaardigt la Fève bonbons voor ons en maakt Le Salonard een brood naar onze eigen receptuur. Verder maken we ons eigen brood van meel en bloem van de Bisschopsmolen. Op de wijnkaart staan diverse wijnen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, zoals die van Genoels-Elderen en De Wijngaardsberg.”

Even gluren bij Beluga Loves You

Het water zou je ervan in de mond gaan lopen. Nu maar duimen dat het écht heel snel weer mag.

Beeld: Beluga Loves You, René van Dongen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in