Dít zijn de winnaars van de Gouden Pollepel 2022

Dít zijn de winnaars van de Gouden Pollepel 2022

Goed eten, prettige sfeer, betaalbare menukaart.

De Gouden Pollepel is een prijs voor goede, betaalbare restaurants, die in het leven is geroepen door de culinaire recensenten van het Algemeen Dagblad. Waar kun je eens aanschuiven voor een smakelijke avond?

Utrecht 

Restaurant Guillotine was door corona acht maanden een spookhuis maar is nu winnaar van de Gouden Pollepel.

Het klopt in de keuken, op het bord en in de mond, schrijft Marco Bosmans in zijn beoordeling: van het sappige, fluwelen buikspek tot clafoutis met roquefort. Creatief koken staat centraal en de sommelier zocht mee naar wijnen die de gerechten nog meer kracht gaven.

Guillotine kreeg een 8,7

Rotterdam

Restaurant Putaine in Rotterdam doet het allemaal goed: van de kunst tot de gerechten, van de photobooth tot de wijn. ,,Zo'n wereldse tent.

Alles klopt daar", vindt Karin Kuijpers. Ondernemers Eva Eekman en Michael Schook scoorden al eerder met Héroine en hebben Rotterdam nu met hun drijvende restaurant een nieuwe topper gegeven. De bediening wil je mee naar huis nemen en het eten straalt lol en lef uit.

Putaine kreeg een 8,5

Gouda 

Restaurant Unique kreeg van recensent Hans Pfauth een tweede bezoek omdat Lizz en Unique in de ranglijst gelijk waren geëindigd.

,,Moest ik nóg een keer. Heel zwaar", grapt de recensent. Uiteindelijk won Unique het op gulheid en gastvrijheid. ,,Dan krijg je nog een beetje extra wijn erbij als ze merken dat je ervan geniet. Dat vind ik altijd wel leuk.” 

Unique kreeg een 9,5 voor sfeer en het eindcijfer was 8,4

Den Haag 

Cru serveert drie dagen per week alleen vlees van de beste jagers, zoals boterzachte stukjes ree, zoals recensent Ellen Lengkeek het omschreef in haar recensie.

Niet iets voor veganisten en vegetariërs maar eigenaar, kok en slager Alan de Vries en zijn team respecteren de natuur. Want De Vries is ook jager. Premier Rutte en president Macron ontdekten het al.

Cru scoorde een 8,3

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in