Dít is de wijnbar van het jaar!

Wijnbar

Na een flinke pauze van twee jaar vanwege alle sluitingen is de ‘Wine Bar of the Year 2022’ weer bekend gemaakt op de Horecava. Een aantal  genomineerde wine bars verzamelden zich rondom de World of Wines tasting room van Pitch PR in samenwerking met Gault&Millau, waar zij te horen kregen dat Wijnbar Paskamer uit Amsterdam zich ‘Wine Bar of the Year 2022’ mag noemen.

Ook L'Ouest is een aanrader

Paskamer was eerder al een kanshebber en dit jaar een absolute nummer 1. Hiernaast besloot de jury om twee andere wijnbars apart te vermelden als beste in hun eigen subcategorie.

Een daarvan was wijnbar L’Ouest uit Rotterdam vanwege de zeer toegankelijke wijnkaart en de andere was Glou Glou uit Amsterdam vanwege de zeer uitgebreide verdienstelijke wijnkaart met natuurwijnen.

Wijn en hapjes op maat

Wijnbar Paskamer Amsterdam
© Wijnbar Paskamer Amsterdam

Bij Wijnbar Paskamer werken ze met veel bijzondere wijnen die per glas te bestellen zijn en een uitgebreide selectie van mooie deelbare gerechtjes. De naam verwijst naar het feit dat gasten goed worden geadviseerd over welke wijn ze bij welk gerechtje kunnen drinken, maar zeker ook andersom.

Wijnbar Paskamer Amsterdam
© Wijnbar Paskamer Amsterdam

De jury trof een zeer uitgebreide wijnkaart aan naast een spannend assortiment van wijnen per glas. Opmerkelijk waren de kleine landkaartjes waar je in een oogopslag per regio precies kan zien waar het vandaan komt. Paskamer biedt honderden wijnen per fles aan uit alle belangrijke gebieden maar ook betaalbare flessen onder de 25 euro en Champagne Premier Cru voor 57,50 per fles.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in