Dít is de wijnbar van het jaar!
Na een flinke pauze van twee jaar vanwege alle sluitingen is de ‘Wine Bar of the Year 2022’ weer bekend gemaakt op de Horecava. Een aantal genomineerde wine bars verzamelden zich rondom de World of Wines tasting room van Pitch PR in samenwerking met Gault&Millau, waar zij te horen kregen dat Wijnbar Paskamer uit Amsterdam zich ‘Wine Bar of the Year 2022’ mag noemen.
Ook L'Ouest is een aanrader
Paskamer was eerder al een kanshebber en dit jaar een absolute nummer 1. Hiernaast besloot de jury om twee andere wijnbars apart te vermelden als beste in hun eigen subcategorie.
Een daarvan was wijnbar L’Ouest uit Rotterdam vanwege de zeer toegankelijke wijnkaart en de andere was Glou Glou uit Amsterdam vanwege de zeer uitgebreide verdienstelijke wijnkaart met natuurwijnen.
Wijn en hapjes op maat
Bij Wijnbar Paskamer werken ze met veel bijzondere wijnen die per glas te bestellen zijn en een uitgebreide selectie van mooie deelbare gerechtjes. De naam verwijst naar het feit dat gasten goed worden geadviseerd over welke wijn ze bij welk gerechtje kunnen drinken, maar zeker ook andersom.
De jury trof een zeer uitgebreide wijnkaart aan naast een spannend assortiment van wijnen per glas. Opmerkelijk waren de kleine landkaartjes waar je in een oogopslag per regio precies kan zien waar het vandaan komt. Paskamer biedt honderden wijnen per fles aan uit alle belangrijke gebieden maar ook betaalbare flessen onder de 25 euro en Champagne Premier Cru voor 57,50 per fles.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
3x heerlijke wijnhotspots in Limburg
5x lekker en nieuw in Amsterdam
Het Britse Lake District is een culinaire hotspot om snel eens te bezoeken
5 culinaire terrassen voor als de eerste zonnestralen zich laten zien
4 restaurants om voor de Michelin-uitreiking nog even langs te gaan
3x boordevol smaak in Brabant
5 fijne wijnrestaurants op eigen bodem
Dit is het Japanse restaurant dat je écht niet mag missen volgens Het Parool
Michelin-spektakel: op naar Chefs at the Parc
Heb je wel eens een thee-arrangement geprobeerd?