Deze 10 restaurants in Parijs zijn een TGV'tje waard

Deze 10 restaurants in Parijs zijn een TGV'tje waard

Wat zijn momenteel de hotspots in de Franse lichtstad?

Natuurlijk, als je moe bent en trek hebt, kun je overal terecht voor een croque monsieur of een steak frites die best zullen smaken. Maar wil je wat meer culinair, dan zijn deze restaurants de moeite waard om vooraf te reserveren.

La Poule au Pot

Cuisine Bourgeoise met alle Franse klassiekers op de kaart, klaargemaakt door chef Jean-François Piège. Het is comfort food, het is retro en tegelijk is het 't toppunt van cool.

Banoi

Aziatische keuken, met de nadruk op Vietnam, met dank aan chef My-Ly Pham wiens oma zich hevig met de recepten bemoeit. Alsof je even aan tafel mag schuiven bij de familie in Hanoi. Klein, maar fijn – vooraf reserveren is aan te raden.

Racines

Prachtige locatie in de Passage des Panoramas met in de keuken Simone Tondo die zelf haar beroemde finocchiona worstjes maakt. Sardijnse keuken, op de kaart veel natuurwijnen.

Early June

Moderne fusion: smaken uit het verre oosten bij vis uit de Middellandse zee. De koks rouleren en geven elk weer een eigen draai aan het menu, om het spannend te houden.

Le Cadoret

De buurtbistro versie van La Poule au Pot: heel goed klassiek Frans eten voor een redelijke prijs, met heerlijke retrodesserts.  

Echizen

Kaal, zen en je moet er tegen kunnen om je tafel te delen met wildvreemden. Maar de zelfgemaakte soba in de ook al zelfgemaakte soep maakt dit een smaaktempel, al is het meer iets voor een lekkere lunch dan voor een avond gezellig tafelen.

Pantobaguette

Voor de liefhebbers van hysterisch hip tafelen à la bistronomique: Frans-Japanse kaart met veel gefermenteerde vondsten, maar het is ook een plek voor zien en gezien worden. Vooraf reserveren, om teleurstelling te voorkomen.

Baanbeck

Thais zoals je nog nooit eerder Thais hebt gegeten, maar dan met Franse wijn erbij. Ben je moe van de drukke stad, dan is dit een oase om bij te komen (en de rode curry beignets te bestellen).  

Marsan par Hélène Darroze

Aan de prijs - Hélène Darroze heeft in het Londense Connaught drie Michelinsterren – maar een hele beleving, vooral het proefmenu aan de chef's table, geïnspireerd op haar roots in de Franse zuidwestkust.

Bouillon Pigalle

Drie gangen voor 25 euro? Bij Bouillon Pigalle doen ze het gewoon en het nog lekker ook, op een traditioneel Franse manier. De menukaart is niet superavontuurlijk, maar als je lekker Frans wilt eten zonder er een tweede hypotheek voor af te moeten sluiten, is dit een fijn adresje.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in