Wat zijn momenteel de hotspots in de Franse lichtstad?
Natuurlijk, als je moe bent en trek hebt, kun je overal terecht voor een croque monsieur of een steak frites die best zullen smaken. Maar wil je wat meer culinair, dan zijn deze restaurants de moeite waard om vooraf te reserveren.
La Poule au Pot
Cuisine Bourgeoise met alle Franse klassiekers op de kaart, klaargemaakt door chef Jean-François Piège. Het is comfort food, het is retro en tegelijk is het 't toppunt van cool.
Banoi
Aziatische keuken, met de nadruk op Vietnam, met dank aan chef My-Ly Pham wiens oma zich hevig met de recepten bemoeit. Alsof je even aan tafel mag schuiven bij de familie in Hanoi. Klein, maar fijn – vooraf reserveren is aan te raden.
Racines
Prachtige locatie in de Passage des Panoramas met in de keuken Simone Tondo die zelf haar beroemde finocchiona worstjes maakt. Sardijnse keuken, op de kaart veel natuurwijnen.
Early June
Moderne fusion: smaken uit het verre oosten bij vis uit de Middellandse zee. De koks rouleren en geven elk weer een eigen draai aan het menu, om het spannend te houden.
Le Cadoret
- Getty Images