6 fijne bars mét hotel in Nederland en België

Want soms wil je gewoon naar boven rollen, toch?

hotelbar

Fijne, luxe en ook een beetje Instagrammable bars in NL en BE waar je na een cocktail of wijntje teveel zo naar boven kunt stommelen. Soms gaat er simpelweg niets boven een hotelbar. Maar deze zes beauty’s zijn eigenlijk te mooi voor die titel. Dit zijn bars waar toevallig een hotel aan vast zit.

Ultramarijn (in hotel voco, Den Haag)

Aquamarijn

Een fijne hidden gem in Den Haag voor een lokale, duurzame en upscale borrel. Het interieur is werkelijk prachtig (nautical meets kluis), de bartenders zijn toppers en de kaart is heel origineel. Ze hebben hier hun eigen cocktails én de echte klassiekers. Perfect voor wie een lekker knus donker hoekje zoekt om in weg te kruipen ook.

Le Conteur (in Hotel Craves, Brussel)

Le Conteur

Terug naar art deco-tijden vol fluweel en weelderigheden. Dit is een bar zoals een bar eruit hoort te zien. Marmer, goud, hout… een fijn plekje voor een cocktail, maar houd er wel rekening mee dat zo nu en dan de muziek wat harder gaat zodat er ook gedanst kan worden. Als dat je ding is: op naar Bruxelles!

Fitz’s Bar (in Pillows Maurits at the Park, Amsterdam)

Fitz's

Een nieuw Pillows-hotel aan de groene Mauritskade, met een hele fijne roaring twenties bar. Denk velours, donker hout en pure klasse. Met lekkere bar bites én cocktails met een verhaal. Een heerlijke hide-out in de hoofdstad.

Current Rooftop (in The Den, ’s-Hertogenbosch)

Current Rooftop

Op de negende verdieping van het hotel, met fijn dakterras met uitzicht op de prachtige stad. Wat wil je nog meer? Het staat te boek als een plek voor reuring en gezelligheid, met fijne cocktails, een uitgebreid assortiment champagnes (don’t mind if we do) en een beetje een urban gevoel. Sexy, durven we haast te zeggen.

Speakeasy LeClef (in Hotel FRANQ, Antwerpen)

LeClef

Niet elke dag te bezoeken, want deze speakeasy opent van tijd tot tijd de deuren op een geheim plekje in het hotel. Spannend. Je kunt het op social media volgen voor een tipje van de sluier. Op 14 februari gaan de deuren weer open, leuk voor Valentijn. Wel even reserveren trouwens.

COCO (in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda)

COCO

Middenin het oude centrum van Gouda vind je een oase van rust waar je niet alleen fijn kunt slapen maar ook een goede cocktail kunt drinken. Ook exclusieve champagnes staan op de kaart, van het exclusieve huis De Venoge (dat nergens anders in Nederland geschonken wordt). En de bar is nog een plaatje ook, topcombinatie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in