5x lunchen tussen het groen

Restaurants voor elk seizoen.

Parkzuid Vondelpark

Natuurlijk kunnen ook wij niet wachten op die allereerste lentedag. Maar in deze vijf restaurants verspreid over het land lunch je altijd mooi. In de winter met uitzicht op de koude natuur, in de lente en zomer met uitzicht op het weelderige groen.

Vijf lekkere plekjes in parken, bossen en op landgoederen die je echt een keer wilt beleven.

1 – Parkzuid (Amsterdam)

Parkzuid Vondelpark

Fonkelnieuw in het Vondelpark, gevestigd in het voormalig Filmmuseum. Dat is een prachtig pand met een net zo mooie omgeving. Het restaurant is in de handen van dezelfde mensen als Strandzuid (Beatrixpark), ook al zo’n fijne hotspot. Op de kaart voor elk wat wils, van ontbijt tot vroeg diner. Vanaf maart ook in de avonduren geopend voor zwoele parkavonden.

2 – Mama (Noordwijkerhout)

Een pop-up, dus check altijd even wanneer ze precies open zijn, maar dit is echt zo’n plekje waar je een keer geweest wil zijn. Gelegen op een heuvel én aan het water, met een terras vol fijne zitjes en in de wintermaanden knusse binnentafels. Je eet hier in de kern Italiaans, al hebben ze in de winter speciale kaasfondue-avonden.

3 – Landgoed de Wilmersberg (De Lutte)

Een pareltje in Twente, dit hotel. Er zijn allerlei prachtige wandelroutes, het landgoed heeft zijn eigen Schotse Hooglanders en in het luxe hotel eet je bij mooi weer op een prachtig terras met uitzicht op wat we haast een vallei(-tje, het blijft Nederland) zouden noemen. Ga je op het juiste moment, dan zie je de rhodondendrons bloeien.

4 – House of Bird (Amsterdam)

Een proeflokaal van het team achter Bird Brewery, waar je natuurlijk komt voor speciaalbieren, maar ook voor het heerlijek terras onder de bomen van het Diemerbos. Een perfecte plek om te wandelen en daarna aan te schuiven voor een lunch of borrel. Ook heel fijn voor vega’s en vegans.

5 – Château Neercanne (Maastricht)

Een terras bij een kasteel, dat betekent dat je sowieso je ogen uitkijkt. Dit is wel een Michelin-tent, dus hou daar rekening mee voor de portemonnee. Maar waar anders eet je met uitzicht op de baroktuin? Het is echt een plekje als geen ander.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in