5x leuke winterevents op eigen bodem

5x leuke winterevents op eigen bodem

Je kunt al volop in winterse sferen komen vanaf komende week.

Ja, officieel is het natuurlijk nog hartstikke herfst. Maar eerlijk is eerlijk, nu Sinterklaas weer in het land is en het kwik blijft dalen, dwarrelen de eerste sneeuwvlokjes in ons hoofd al neer. Winter willen we! Met bijbehorende gezelligheid.

Gelukkig is er in Nederland de komende weken van alles te beleven waarmee je geheid in winterstemming komt. Deze vijf leuke events mogen in de agenda.

1 – Glow Eindhoven (12-19 november)

5x leuke winterevents op eigen bodem

Dat Eindhoven de stad van Philips is én de stad waar Glow plaatsvindt, is natuurlijk geen toeval. Een week lang verandert de hele stad in een sprankelend lichtjesdecor vol patronen. En met voor het eerst in drie jaar weer een wandelroute om met z'n allen te lopen. Tip: neem je koptelefoon mee en installeer de app van het festival voor de speciale audiotour door de kunstenaars zelf. Het thema is dit jaar Urban Skin.

2 – Oogstfeest bij Chateau Amsterdam (19 en 20 november)

5x leuke winterevents op eigen bodem

Wijnliefhebbers opgelet: het Amsterdamse oogstseizoen wordt feestelijk afgesloten bij Chateau Amsterdam. In het nieuwe wijnwalhalla maken ze niet alleen topwijnen midden in Amsterdam, je vindt er ook een fijn restaurant en grote bar met uitzicht op de urban winery. Er worden zeven nieuwe wijnen gelanceerd, die je hier ales eerste kunt proeven onder de fonkelende lichtjes van de tuin.

3 – de Winter Efteling in Kaatsheuvel (14 november tot 6 februari)

5x leuke winterevents op eigen bodem

Welbekend natuurlijk, maar niet voor niets al zoveel jaar een must-do voor heel veel mensen. De altijd magische Efteling trekt zijn winterjas weer aan. Sneeuw, vuur, chocomel, glühwein... genoeg om van weg te smelten.

4 – de kerstmarkt van Valkenburg (18 november tot 8 januari)

5x leuke winterevents op eigen bodem

Kerststad Valkenburg noemt zichzelf graag dé kerststad van Europa, omdat het er maar liefst 52 dagen kerst is. Leuk en uniek zijn ook de ondergrondse kerstmarkten, waar heb je die nog meer? Een perfect tripje naar het Geulstadje bij winterse temperaturen. En ach, als je dan óók nog lekker uit eten wilt, ga je hier naartoe.

5 – Gelato & Wine bij Miuz in Amsterdam (25 november)

5x leuke winterevents op eigen bodem

IJs en wijn? Natuurlijk kan dat! Gelato is altijd lekker, ook als het niet Italiaans warm is buiten. Bij gelateria Miuz maken ze er een ervaring van door hun ijs te combineren met topwijnen. Een unieke pairing én een origineel idee voor een winteruitje. En dan gelijk een bak mee naar huis voor de kerstdagen (als-ie dat haalt).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in