5x lekker vegan genieten in 2023

Hotspots, we hebben hotspots!

NENI

Januari wordt door velen aangegrepen als ‘veganuary’, of toch in elk geval ‘vegetariuary’ of ‘minder-vlees-uari’. En naast goed voor de planeet en gezond is dat ook heel lekker. Hier moet je zijn.

1 – Café Moer (Amsterdam)

cafe moer

Een heerlijk buurtrestaurant achter het Vondelpark, waar eerder nog wel wat vlees en vis op het menu stond, maar per 2023 niet meer. Het leeuwendeel van de kaart is nu ook vegan. Tom Kha Kai, jackfruit rendang, vegan desserts en cocktails (mocht Dry January niet je ding zijn)… YUM!

2 – Eetcafé Het Leven (Leeuwarden)

Het Leven

Een verborgen veganparel in Friesland. Je kunt hier ook gewoon vlees eten, maar het zijn de veganistische gerechten die echt verrassen. Beet wellington met paddenstoelen, zoete aardappelcurry. In januari is er elke vrijdag een winterse barbecue op het overdekte terras, waarbij er ook een heerlijk plantaardig menu van de Big Green Egg komt.

3 – The Happiness Café (Eindhoven)

Happiness Cafe

De plek voor een vegan ontbijt, lunch of snack, met een goede kop biologische koffie erbij. Smoothiebowls, flatbread met falafel, een red velvet latte… het klinkt allemaal even zalig. O, en mocht je even niet naar Eindhoven kunnen of willen, dan kun je voor recepten van The Happiness Café ook gewoon terecht op hun eigen YouTube-kanaal of 24Kitchen.

4 – NENI (Amsterdam)

NENI

In bijvoorbeeld Israël en Libanon lopen ze voor op het gebied van vegetarisch/vegan eten, en dat merk je bij NENI direct. Hier vind je alles uit de oostmediterrane keuken. Huisgemaakte hummus, falafel en majadra, auberginesteak en crispy arayes. En dat op een leuk plekje naast het Olympisch Stadion.

5 – Howie Roll (Utrecht)

Howie Roll

Een vegan sushirestaurant in hartje Utrecht, daar gaat ons hart sneller van kloppen. Alle gerechten zijn er groen én betaalbaar, en je zit aan Vredenburg heerlijk centraal. Goeie naam ook. Zelf tippen ze de Pink Panther (met wortel en ‘creamcheese’) en de Double Sado met tofu, sperziebonen en pittige pindasaus.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in