5x lekker luxe lunchen in Utrecht

Een uitgebreide lunch, wat is er fijner?

De Watertoren Utrecht
© De Watertoren

Dag saaie lunchhap, hallo luxe leven! Wil je even heerlijk in de watten gelegd worden en lunchen mét wijnarrangement? Dan hebben wij vijf toppers van hotspots voor je in Utrecht. Dus verzamelen maar, die vriendinnen uit het hele land, en gáán.

1 – De Watertoren

Ja, een echte watertoren waar je in kunt eten. Op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor de lunch. De kaart staat bomvol lokale en biologische producten en my oh my wat klinkt het allemaal heerlijk. Buikspek met ananas, prei Wellington, pimientos de padrón met ketjap en karnemelk…

2 – Le Jardin

Een groene oase op Mariaplaats, waar je aanschuift tussen de citrusbomen voor het betere zomergevoel. De lunch (di t/m za) loopt van twee tot zes gangen en is in de kern vegetarisch, maar uit te breiden met een stukje vlees of vis. En na het eten shop je nog even bij de eigen bloemist om het Mediterrane gevoel ook mee naar huis te nemen.

3 – Hemel & Aarde

De Michelingids is impressed, door het prachtige pand met hoge plafonds maar natuurlijk ook door de experimentele kaart. Op vrijdagen kun je aanschuiven voor een lunch in drie, vier of vijf gangen. Denk dan bijvoorbeeld aan morilles met Nederlandse granen, Hollands lam met daslook en nog veel meer lekkers van eigen bodem. Hemels (of aards?).

4 – Restaurant Wilhelminapark

Middenin het park, met uitzicht op de vijvers en dus heerlijk groen. Elke dag geopend voor lunch en diner, en voor de lunch kun je naast à la carte ook twee, drie of vier gangen bestellen. Zeebaarstartaar, gnocchi met Parmezaanse kaas… klassiek lekker.

5 – Fico

Aan de Veilinghaven, de voormalige groenteveiling. Niet zo gek dus dat je hier heerlijk vegetarisch kunt eten. Op zaterdag ook voor de lunch. De combinaties zijn net even anders maar heel lekker: groene tomaat met aardbei, watermeloen met doperwten. O, en dat alles in een prachtig architectonisch pand. Met recht een hotspot.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in