5x lekker en nieuw in Amsterdam

Originele nieuwe hotspots in de hoofdstad.

nieuwe hotspots Amsterdam
© Café Garçon/'t Heemelrijck/Contrast

We houden van een hotspot, waar dan ook in Nederland. Maar in Amsterdam schieten ze momenteel helemaal als paddenstoelen uit de grond. Deze drie nieuwe plekjes wil je ontdekken.

1 – Troef (Weesperzijdebuurt)

Een bundeling van de krachten van ex-werknemers van Ron Blaauw en Richard van Oostenbrugge, en echt nét een week open. Restaurant Troef voert een klassiek Franse kaart van de voormalig chef-kok van restaurant 212**. Het stikt van de ambitie, maar ook van het lekkere ‘weest welkom’-gevoel. Zo zijn er altijd een paar tafeltjes beschikbaar voor wie spontaan wil binnen lopen.

2 – Café Garçon (Oud-Zuid)

Even naar Frankrijk in de hoofdstad, dat kan hier uitstekend. Want bij deze bistro kijk je mensen, nip je aan je favoriete bordeaux en geniet je van echte Franse topper, tot aan de escargots toe. Open voor lunch, diner en apéro, met een eenvoudig menu Français.

3 – NEXT (NDSM-werf)

Als je Pllek al kent, wil je ook eens naar NEXT, want dat is van dezelfde eigenaar. Een inspirerende plek moet het worden, prachtig ontworpen met voor elk wat wils, waar uit eten gaan echt een avondje uit wordt. Een modern grand café voor de hele dag, van ontbijt tot cocktail met een plaatje van een uitzicht op de stad en het IJ, en een metropolitaanse uitstraling.

4 – ’t Heemelrijck (Albert Cuyp)

Hier ga je juist terug in de tijd, naar het midden van de vorige eeuw. Klassieke kaart, tapijten, Delfts Blauw: dat is even echt iets anders. Noem het oma-chic, met alles van snert tot stamppot op de kaart. Familierecepten van de Hemelrijks, want Nars Hemelrijk is de derde generatie van zijn familie die een restaurant gaat runnen.

5 – Contrast (NDSM-werf)

Nóg een nieuwe hotspot op de NDSM-werf, ditmaal óp een oud vrachtschip. Terwijl je dobbert ervaar je kunst én culinair. Echt weer een heel andere ervaring. Vanaf het terras kijk je uit over het IJ, beneden vind je een expositieruimte en op tafel komen gerechten van lokale en duurzame ingrediënten. Lekkere natuurwijnen ook.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in