5x deze restaurants uit de Lekker500 wil je niet missen

5x deze restaurants uit de Lekker500 wil je niet missen

Deze mogen gelijk bovenaan je verlanglijstje.

Er gaat niets boven de donkere dagen van het jaar voor een fijn diner. Dus komt de Lekker500 als geroepen. Een lijst met 500 Nederlandse toprestaurants waar je je heerlijk in de watten kunt laten leggen.

Net als vorig jaar pakte De Librije in Zwolle de toppositie op de lijst (in 2021, 2020 en 2019 stonden ze op de tweede plek). Maar wij tippen je heel graag deze vijf toppers, allemaal uit de top 50, lekker verspreid over het land en stuk voor stuk al eerder op Nouveau.nl verschenen.

Dus mocht je nog inspiratie zoeken: even opslaan!

Brut 172 (Reijmerstok, nummer 5)

In 2020 geopend na jaren plannen en in 2021 direct al bekroond met twee Michelinsterren. Dan ben je natuurlijk een hele grote, en dat is ook precies wat chef Hans van Wolde is. Extra luxe: je kunt bij Brut zelf een prachtige suite boeken om te blijven overnachten na deze culinaire ervaring.

Beluga Loves You (Maastricht., nummer 13)

Hadden ze nét een nieuw interieur, overstroomde de zaak door de overstroming van de Maas. Ze hebben het flink voor de kiezen gehad, daar in Limburg. Maar krabbelen elke keer weer dapper op. Beluga Loves You blijft een toprestaurant waar je écht een keer gegeten wil hebben.

Kasteel Heemstede (Houten, nummer 19)

De sterrenambitie spatte er bij opening in 2020 al vanaf, en inmiddels is de eerste Michelinster ook al binnen. Je dineert hier in een kasteel, maar dat is misschien nog wel het minst indrukwekkend als je kijkt naar het eten en de wijnen. Een plaatje met de feestdagen, we tippen het maar.

Meliefste (Wolphaartsdijk, nummer 28)

Zeeland is altijd een goed idee voor wie van Nederlands culinair houdt, maar er is meer dan Cadzand. Chef Thijs Meliefste heeft zijn eerste ster ook al binnen en kan toveren met Noordzeevruchten.

Bolenius (Amsterdam, nummer 40)

Een absolute groene topper in de hoofdstad, waar chef Luc Kuster aan de Zuidas kookt met fijns uit eigen moestuin. Met succes, want het restaurant heeft én een gewone én een groene Michelinster.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in