5 fijne wijnrestaurants op eigen bodem

Santé!

Sinck Amsterdam

Zin in een fijne culinaire avond met de beste wijnen van je leven? Dan moet je bij deze vijf Nederlandse restaurants zijn, stuk voor stuk befaamd om hun wijnkaart.

1 – Zoldering* (Amsterdam)

Een gezellige zaak waar twee sommeliers en een wijnhandelaar verantwoordelijk zijn voor de wijnkaart. Met twee wijnkaarten: eentje voor wie niet om wil komen in de keuze en iets laagdrempeligs zoekt, eentje met 800 wijnen voor wie zich wil onderdompelen. Al lieten wij lekker de sommeliers kiezen.

2 – Zarzo* (Eindhoven)

Al drie keer op rij verkozen tot Beste Wijn Restaurant van Nederland, het restaurant van Adrian Zarzo. Door wie? Nou, door 500 chefkoks die het kunnen weten. De collectie telt meer dan 2000 wijnen.

3 – Sinck (Amsterdam)

Sabas Joosten was acht jaar lang sommelier bij De Librije en begon toen zijn eigen restaurant/wijnbar. Sinck dus, aan de Prinsengracht. Laagdrempelig, met lekker eten en natuurlijk wijnen die je wegblazen.

4 – Harry’s (Maastricht)

Hier zwaait sommelier Adriaan Visser de scepter, winnaar van het Nederlands Kampioenschap voor sommeliers. Hij is een van de vier Nederlanders met het prestigieuze diploma Advanced Sommelier en hoopt ook de titel Master Sommelier te gaan halen. Echt iemand om bij te gaan proeven dus.

5 – Fitzgerald (Rotterdam)

Met negentien klimaatkasten en meer dan 2500 keuzes een echte must-visit als je van wijnen houdt. Sommelier-trésorier Laurent Richet zorgt dat het allemaal in goede banen loopt, en je eet hier heerlijk binnen óf in de binnentuin.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in