• Lifestyle

5 adresjes om op te proosten als je weer eens in Londen bent

Door Ella Vermeulen
Londen

En je vindt ze allemaal – handig! – in dezelfde wijk.

King's Cross in Londen is de nieuwe hotspot voor mensen die van lekker eten houden. In de zomer zie je er mensen met een picknick neerstrijken op Granary Square bij het water, in de winter kun je er terecht voor goede, innovatieve restaurants en bars. Zoals…

BOOKING OFFICE 1869

Ooit was dit de Victoriaanse hal van het St Pancras station, nu is het de bar van het Renaissance Hotel. Het is alsof je in een kathedraal zit, maar dan aangekleed als een wintertuin.

Je strijk er neer voor cocktails, een kleine kaart met oesters, gebraden kip en snacks, maar kunt er ook dineren.

Booking Office 1869, Euston Road, King's Cross, London NW1 2AR

DISHOOM

In dit voormalige Victoriaanse warenhuis zit nu een superhip Indiaas restaurant (dat is ingericht alsof je in het Bombay van de jaren dertig zit. Ze serveren er ook ontbijt, alles is even lekker en spicy.

Londen

De cocktailbar zit op de begane grond, voor rustig eten kies je het mezzanine en wil je met je neus op het vuur zitten, dan boek je op de bovenste verdieping. Dishoom heeft meerdere restaurants in de stad, dat in King's Cross is onbetwist het mooiste. 

Dishoom King's Cross, 5 Stable Street, N1C4AB London

THE CELLAR

Kleine maar fijne wijnbar: ooit was dit een Victoriaanse slager en die roots houdt men in ere met goede charcuturie in combinatie met een opwindende wijnkaart vol natuurwijnen.

The Cellar, 258 Pentonville Road, King's Cross, London N1 9JY

SPIRITLAND

Londen

Dit is de hotspot voor borrelaars die van muziek houden, maar daar graag bij zitten: geen dansvloer, geen snoeiharde beats, gewoon lekker in je eigen bubbel / zitje genieten. Het is tevens een opnamestudio waar soms liveopnamen worden gemaakt. Op de kaart goede keuze in cocktails en whisky.

Spiritland, 9-10 Stable St, Kings Cross, London N1C 4AB

TWO TRIBES BREWERY

Ook een bar die om music draait, maar dan meer voor extroverte types die graag een DJ horen draaien. Een Koreaanse food truck zorgt buiten voor de catering. Fijn zomers adresje voor wie van een festivalsfeer houdt, maar dan in het klein.

Two Tribes Brewery, Tileyard studios, Tileyard Rd, King's Cross, London N7 9AH

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in