3 nieuwe rooftopbars in Amsterdam voor zwoele zomeravonden

Genieten op grote hoogte.

Amsterdam rooftop
© Getty Images

Voor een goede rooftopbar hoef je al lang niet meer in New York te zijn. Nog voor de zomer écht goed losbarst gaan er drie nieuwe hotelbars open in de hoofdstad waar je op grote hoogte kunt genieten van een drankje.

1 – Cocktailbar Sonora en restaurant Selva

Op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI geniet je deze zomer van een restaurant en een cocktailbar op grote hoogte. Geen kleintje ook, met 900 vierkante meter. De insteek is heerlijk Latijns-Amerikaans trouwens, voor het betere zomergevoel.

2 – Ventuno

Het Ruby Emma Hotel opent een skylounge op de 21e etage. Je eet er Italiaans-Amerikaans en wordt teruggevoerd naar de hoogtijdagen van New York. Denk live entertainment, dansers, DJ’s en meer. Hoe het eruit gaat zien, houden ze nog even geheim.

3 – LuminAir

Cocktails voeren vanaf eind juni de boventoon op de elfde verdieping van het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Ook op de helderste zomeravond word je hier getrakteerd op wolken dankzij lichtprojecties en andere kunstigheden. Nog heel even geduld tot de feestelijke opening, maar het wachten zeker waard.

Heerlijk om een keer uit te proberen als het kwik ’s avonds hoog blijft.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in