3 nieuwe restaurants in Twente waarvoor je echt eens naar het oosten wilt

Wild, zuivel en fine dining.

Café Coberco Enschede

De lente in Twente is natuurlijk beroemd, maar ook deze winter is er genoeg om je naar Enschede en omstreken te trekken. Deze drie fijne, nieuwe restaurants bijvoorbeeld.

1 – Café Soleil

Toegankelijk luxe, daar houden we van. In Enschede vind je het op kleinschalig in het nieuwe Soleil. Waar de kaart barst van de smaakmakers (paté van wildzwijn, oesters, Iberico-ribbetjes) en de seizoenen goed in de gaten worden gehouden (kalfswang in de winter: yes please). Ambitieus maar ongedwongen. Van donderdag tot en met zondag geopend.

2 – Breurs

Een stukje buiten Enschede ligt Boekelo, een prachtig dorp om te fietsen, wandelen en genieten van de Twentse natuur. Met een gezellige nieuwe tent in het centrum om ’s avonds een tafeltje te boeken. Bij Breurs, gerund door broers (‘breurs’ op z’n Twents dus) Daan en Thijs én hun zus Hanne, is het altijd gezellig. Ze hebben er momenteel een wild-special voor het ultieme winter-op-het-platteland-gevoel. Van woensdag tot en met zondag geopend.

3 – Café Coberco

Nog een café in naam, maar heel iets anders want Coberco zit (zoals de naam al doet vermoeden) in een oude melkhal. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale ingrediënten, alles wordt er dagelijks vers gemaakt en dat de doorgewinterde ondernemer Harald Droste (bekend van de mooie huuraccommodaties) erachter zit is ook een goed teken. Op de kaart: alles van Twentse quinoa tot bouillabaisse. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag, ook voor lunch.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in