Hilarisch: de nieuwe kerstballen van Fred van Leer!

Door Ella Vermeulen
Hilarisch: de nieuwe kerstballen van Fred van Leer!

Ze zijn uiteraard héérlijk over the top.

'Schaaaat, I supersized my balls!' Daarmee is de toon meteen gezet door stylist en programmamaker Fred van Leer, bekend om zijn eigen flamboyante kerstbomen.

Hilarisch: de nieuwe kerstballen van Fred van Leer!

Daarin kan hij nu weer zijn eigen ballen hangen, met zijn vierde collectie ornamenten. Opvallende kleuren, glitters en glamoureuze kerstballen: als het aan Fred ligt kan Kerst niet uitbundig genoeg gevierd worden. "Ik kijk er het hele jaar naar uit," aldus de stylist. De ontwerpen voor de kerstornamenten zijn door hem persoonlijk aangedragen en afgehamerd. De kerstballen worden gemaakt van glas en zijn stuk voor stuk met de hand geblazen. "En dit jaar brengen we ze éxtra groot - zeg maar gerust supersized – in beeld," aldus Fred.

Alle gekheid aan een touwtje

De kerstversiering is geïnspireerd op Freds interesses: van gouden tijgers tot gespierde torso’s en alles daartussen in. Zo dienden zijn tatoeages bijvoorbeeld als inspiratie voor de circusachtige ornamenten in de vorm van een zebra, carrousel, giraffe én olifantenpiek.

Hilarisch: de nieuwe kerstballen van Fred van Leer!

De eeuwigdurende ‘friet-of-patat-discussie’ met vriendin Chantal Janzen gaf de stylist reden genoeg om de puntzak in twee varianten uit te brengen: "Zo houden we iedereen te vriend. En met de satisfyerkerstbal bereiken de kerstdagen gegarandeerd hun hoogtepunt."

Freds favorites

Van de 18 glazen ornamenten heeft Fred één duidelijke favoriet: de piano. "Hij representeert mijn liefde voor de muziek van pianist Liberance. Daarbij is deze kerstbal een replica van de piano die als kunstobject bij mij thuis staat; dat maakt hem extra bijzonder."

Hilarisch: de nieuwe kerstballen van Fred van Leer!

Vaste prik in de kerstcollecties is de Fred-bal. Dit keer verschijnt zijn miniatuur in een hysterische, roze badjas met een zonnebril op en zijn telefoon in de hand. "Nauwelijks van echt te onderscheiden," aldus Fred.

Vanaf woensdag 9 november shop je de kerstdecoratie in alle Shoeby-stores en online

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in