Bereidingstijd: 25 uur, met 29 ingrediënten.
Posh Potato, anyone? In de Londense wereld der lekkerbekken is momenteel de aardappel hot. In de Holborn Dining Room eet je 'm als dauphinoise pie, bij Tom Kerridge als aardappelwafel met karnemelk.
De pomme de terre du jour vindt je in Core te Notting Hill, waar chef Clare Smyth (drie Michelinsterren, ze deed de catering voor het huwelijk van de Sussex'jes) een buitengewoon chique versie van een gepofte aardappel op de kaart heeft staan.
De knol wordt langzaam gegaard in een vacuüm zak op lage temperaturen, een nachtje gemarineerd en daarna geserveerd met viseitjes, zelfgemaakte chips en een sausje van boter en twee soorten zeewier. Culinair recensenten hebben 'm al uitgeroepen tot 'de beste aardappel ter wereld'.
De aardappel is de ster van een Core proefmenu à 230 euro en hoewel ie thuis moeilijk exact na te maken is (Claire gebruikt 29 ingrediënten die niet allemaal even makkelijk verkrijgbaar zijn), kun je best eens een poging wagen, zoals collega Sarah van de Daily Mail deed.
Foto's (c) Restaurant Core
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in