/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F8%2F1%2F231728218.jpg)
Jeremy Chan is een van de bekendste chef-koks van Groot-Britannië, zijn Londense restaurant Ikoyi heeft twee Michelinsterren. We hebben het hier over volmaakte bordjes met daarop het summum van smaken en gastrononie. Maar een van zijn populairste recepten is toch… een variatie op de McMuffin.
Nostalgie
"Het is inderdaad een beetje apart," zegt Chan in de Financial Times. "Maar ik ben opgegroeid op McDonalds, het hoort bij de nostalgie van mijn jeugd. En hoewel ik ambitieus ben als chef en artistieke doelen heb, vind ik dat ontbijtje van de Mac iets eerlijks hebben wat we allemaal verrukkelijk vinden."
Instant bevrediging
Zijn brigade is het met hem eens: "We vormen een heel serieuze keuken, we koken exquise voedsel dat biologisch, voedzaam en arbeidsintensief is. En aan het einde van de week bingen we op MacDonalds. Het is een ontlading, een contrast, instant bevrediging. En het is een element van team bonding, iedereen houdt van fastfood. Ook koks."
Chique versie
Zijn eigen versie is wel iets ingewikkelder dan die je bij de McD bestelt. Chan gebruikt vlees van Mangalitza varkensvlees met witte peper, een taleggio omelet, een plakje kaas dat is geïnfuseerd met Guinness en runderbouillon en zachte witte broodjes met een knapperige korst.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F9%2F1%2F231728319.jpg)
Ikoyi
Je bestelt het Ikoyi kookboek (Engelstalig) hier
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Jeremy Chan Ikoyi