Dry january? Zo houd je het vol!

Dry january? Zo houd je het vol!

Tijdens, en net na, de feestdagen leek het zo’n goed idee: een maand niet drinken. En dat ís het ook. Maar stel dat het lastig wordt de komende weken, dan trekken deze tips je de maand door!

Wees niet te streng

Je bent al zo goed bezig. Eén keer de fout ingaan, is niet erg. Het kan je zelfs een boost geven, in de zin van: dít gebeurt me niet weer!

Vervang je (slechte) gewoontes, door nieuwe ‘goede’. Verdiep je in non-alcoholische dranken die ook lekker zijn, in plaats van steeds spa te bestellen (want daar kun je op een avond ook zó gaar van worden).

Mocktails bijvoorbeeld (alcoholvrije coktails) of andere alcoholvrije dranken. Tegenwoordig zijn er ook best wat alcoholvrije (wit)biertjes die heel lekker zijn.

En gebruik je vaste borrelmomenten voor iets anders. Ga zaterdag einde middag naar de bioscoop in plaats van aan de borrel, of ga wandelen met (het blijft al langer licht!).

Zoek een fysieke uitdaging

Zo verleg je je de focus naar iets anders. Heel belangrijk. Ga hardlopen. Of, als je dat al doet, van de vijf naar acht kilometer. Regelmatig bewegen is sowieso goed en door een doel te hebben en te bereiken, groeit je zelfvertrouwen. En vermindert je behoefte aan een borrel.

Wees voorbereid

Etentje bij vrienden? Breng je eigen alcoholvrije drank mee. Niemand die daar moeilijk over doet of zeurt dat je zo ongezellig bent met je glas water, ze zullen het eerder waarderen.

Sta achter je uitdaging

Het lijkt wel of je altijd moet kunnen verklaren waarom je niet drinkt. Alleen zwanger of ziek zijn, is een algemeen geaccepteerd excuus. Belachelijk natuurlijk. Een ander traint voor de marathon, of volgt een dieet om twintig kilo af te vallen; jij hebt een alcoholvrije uitdaging, en het voelt goed!

Bedenk waarom je deze stop nodig vond

Schrijf de punten desnoods op. In momenten van zwakte kunnen ze je er doorheen slepen.

Rest ons niets dan je heel veel succes te wensen. Nouveau's Wies begint vanaf volgende week! Je leest haar blogs over haar dry january hier op Nouveau.nl.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​