Dry January: wat als je nu echt geen koffie of water meer kunt zien?

vrouw keuken vintage

'Wat wil je drinken?'

Je hebt alle zakjes kruidenthee uit, je kunt geen water mee zien en je wilt niet aan de limonade – wat kun je dan eens inschenken dat toch een beetje een 'borrelgevoel' biedt?

0.0 bier

Je zou kunnen zeggen dat het hier allemaal mee is begonnen, qua 0.0: er is heel veel heel goed alcoholvrij bier. Zoek naar koffiestout Galea Holy Roasty of Lola of fruitbier als Mikkeler Yuzu of Funky Fluid's bier in de smaak bessenijs met room.

Wijn 0.0

Het is niet dat Franse wijnboeren hun best niet doen op alcoholvrije wijn, maar het principe lijkt ze toch tegen de borst te stuiten. Voor goede 0.0 wijn kijk je in het schap bij Duitse (Strauch & Weissbach Rouge Pur, Becker) of Zuid-Afrikaanse wijnen (Cognato White, Norah’s Valley Velvet Red).

Bubbels!

Hou je van mousserend, dan is het de moeite waard om iets meer te betalen voor een Seck Zero of een Odd Bird Blanc de Blancs die een enorm champagnegehalte heeft. Ook leuk: de Sparkling Tea van BLÅ en voor roze bubbels de Eins-Zwei-Zero Sparkling Rosé. En verder: Viverty van Sektkellerei Schloss Wachenheim in Trier, waar ook Eisberg, Vini Vici en Faber worden geproduceerd.

Gedistilleerd 0.0

Seedlip heeft de weg gebaand voor veel meer spannende alcoholvrije varianten om mee te mixen. Probeer ook eens Ceder's Wild, Nona June, Atopia Spiced Citrus en Tanqueray Alcohol Free 0,0%  als ginvervanger en voor een aperol de Abstinence Blood Orange. Caleno Dark & Spicy is een prima alternatief voor rum, met de smaak van kokosnoot en ananas. Voor een 0.0 variant op whisky is Lyre's Highland malt een goede tip.

Shoppen

Alcoholvrij heeft een eigen schap bij supermarkten en slijters, online is het goed rondneuzen bij onder andere Nix en Nix, Naakte Druiven, Alcoholvrijshop, Amavine en Tijd voor alcoholvrij.

Onder nul punt vijf is voor de non-puristen die ook een biertje met 0,5 procent alcohol aandurven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in