'Dit weegmoment vergeten we even... En wat kost dat nou, afvallen met NewFysic?'

Door Kim Veldema
'Dit weegmoment vergeten we even... En wat kost dat nou, afvallen met NewFysic?'

Het zat er natuurlijk een keer aan te komen: een wekelijks weegmoment dat niet hosanna en joechei zou zijn. En toch was Kim verrast, want het venijn kwam uit een onverwachte hoek.

Ik had nog wel drie (drie!) hele toastjes met Franse kaas gegeten - met dank aan vriendlief die ze zó, met een goed glas rode (mag niet) wijn voor mij had neergezet. Maar daar lag het dus niet aan. Lekker bakkie koffieNee, het zit 'm in de koffie. Het bakkie troost. Waar ik zo dol op (zeg maar gerust: verslaafd aan) ben. Je krijgt er zo heerlijk veel energie van en dat is mij op het lijf geschreven, want het liefst ga ik dag en nacht dóór. "Slapen is tijdverspilling", zeg ik in een stoere bui. Wat helemaal niet zo is, en gisteren nota bene nog uitgeslapen, maar de tijd vliegt zo om en ik wil altijd zoveel.

Ik doe er toch een zoetje in?Maar koffie drinken kan ik deels van die to do-lijst schrappen, als het aan mijn NewFysic dieetcoach Nicole ligt. Want juist al die goddelijke koppen - liefst van de speciaalzaak - met zoetje hebben ervoor gezorgd dat ik schrok van mijn 'weeguitslag' (kreeg er bijna spontaan echt uitslag van.) Afijn, je ziet het in mijn vlog, de tête-à-tête met Nicole was een groot leermoment.

Big smartwatch is watching you...Wat trouwens ook geldt voor mijn nieuwste aanwinst, een Apple Smart Watch. Nú al veel van geleerd, want dit horloge ziet alles. Of ik genoeg sta (nee), voldoende beweeg, op tijd mijn ademhalingsoefeningen doe (krijg je een handige melding van) en hij gaat mee als ik hardloop.Nu schíjnt dit klokje ook waterbestendig te zijn tot 50 meter diepte, dus dat wordt wat als ik binnenkort op vakantie ga naar Portugal. Eens kijken wat ik zoal verbrand in la piscina. Of hij is stuk na de eerste duik. Ga ik niet vanuit, zou wel 'echt iets voor mij' zijn.

Bekijk ook: Kims afvalrace deel 4: 'Hoera, ik kan mijn lievelingsbroek weer aan!'

Calorieknallers bij de kassaMaar mag ik hier ook even een kleine frustratie uiten? Sinds ik gezond eet, valt het me dubbel zo vaak op: hoe vaak snoep en koek en alles wat ongezond is in de aanbieding is en verleidelijk of lollig wordt gepresenteerd, terwijl groente en fruit in de 'saaie hoek' worden gezet. En in alle winkels en pompstations wordt gevraagd "of je nog interesse hebt in een..." - vul maar in: extra zak borrelnoten, koekjes, doos chocola (uitgestald bij de kassa, klaar voor een impulsaankoop). Het gaat nooit om fruit, snoeptomaatjes, et cetera. Valt me op. Afijn, genoeg aanbieding-stress, op naar (een korte) vlog zes!