Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 9 foodtrends die je móet proeven

Als gourmands weten we wel wat lekker is, maar wat is momenteel trendy in de keuken en in restaurants? Deze 9 foodtrends moet je proeven!

Comme Chez Soi in Brussel

Als gourmands weten we wel wat lekker is, maar wat is momenteel trendy in de keuken en in restaurants? We brengen je up-to-date, van southern seafood tot brood waar je heel happy van wordt.

Door David Devriendt

Surrealistisch zoet

Ceci n’est pas une pomme. Surrealisme viert hoogtij in de mode en in interieurdesign. Ons eten kon niet achterblijven. Toprestaurants halen hun innerlijke Magritte boven en maken zoetigheden die er tegelijk surrealistisch en hyperrealistisch uitzien.

Comme Chez Soi

Zo krijg je als dessert bij Comme Chez Soi in Brussel een appel met shisoblaadjes...

Zilte

...en bij driesterrenrestaurant Zilte een bijna levensechte kers als mignardise bij de koffie

commechezsoi.be - zilte.be

Hotsaus voor bij de koffie

De jongste jaren zijn hotsauzen – tja – hot. Je pimpt er je pasta, noedels en pizza’s mee. Maar nu is er ook een om in je ko_ e of cocktails te doen. De primeur in Europa is voor de Belgische start-up Burni – heet van de naald. Voorlopig kan je het alleen proeven in geselecteerde horeca. Extreem spicy is het niet, het geeft vooral een beetje dat pittige gembergevoel in je drank. Krijgt zeker navolging!

Secret Supper Club

Beleving is al jaren hét buzzword. Ondanks onze budgettaire beperkingen gaan we nu vooral op zoek naar exclusieve ervaringen die lang blijven hangen. Daarin past ook de ‘secret supper club’, die je meer en meer ziet. Hierbij krijg je de geheime locatie en dresscode pas een dag op voorhand door. Spannend!

Crazy cocktail

.

Steeds meer cocktailbars pakken uit met de gekste glazen. Van oversized tot rechtuit bizar. Waarom drinken uit een klassieke tumbler als dat ook kan uit het achterste van een glazen vogeltje?

Vogelglas € 42,03 van Operitacx via amazon.com.be

PLANTn

Op TikTok gingen deze ribbetjes van maïs viraal. Ze zijn thuis makkelijk te maken: een maïskolf koken, hem in kwarten snijden, marineren naar keuze en dan alles bakken. Intussen duiken ze hier en daar ook op op het menu van restaurants. Wij spotten ze onder meer bij PLANTn, de 100% plantaardige bistro van sterrenchef Bart De Pooter in het luxehotel Sapphire House Antwerp. Een kolfje naar onze hand.

sapphirehouseantwerp.com

Cannabisbrood

Het is duizelingwekkend hoe cannabis zijn slechte imago van zich aan het afschudden is. Het duikt overal op – van beauty en shakes tot oliën, in de haute cuisine en nu ook in brood. Een brood van hennepzaden bestond al, maar nu Le Pain Quotidien het serveert, gaat het mainstream. Geen zorgen, high word je er niet van, happy des te meer.

lepainquotidien.com

Zoete aardappel op Japanse wijze

Onze zoete aardappel met zijn oranje schil is intussen helemaal ingeburgerd, maar er is een kaper op de kust: de satsuma imo. Oftewel de Japanse zoete aardappel, voor de vrienden. Hij onderscheidt zich met zijn paarse schil en witte vruchtvlees dat geel wordt bij het koken. Al lang een vaste waarde in Japanse restaurants, maar vorige maand gingen ook tal van Brusselse patissiers overstag. Boem patat!

satsumaimo.be

Koken met hibiscus

Getty Images

Zijn zure smaak is te vergelijken met veenbes, maar de hibiscus gaat er voor de rest in als zoete broodjes. Het ambachtelijke ijs van het jaar is gemaakt met hibiscus, en ook KitchenAid lanceerde al recepten met de roodroze tropische vrucht.

Crab boil

Zeevruchten en schelpdieren eten en je handen schoon houden? Doe geen moeite! Naast de traditionele plateau de fruits de mer – al dan niet in een toren – maken ook de ‘crab boils’ of ‘seafood boils’ opgang. Het fenomeen waarbij gekookt seafood op een hoopje wordt gegooid, komt uit Louisiana. Bij het Antwerpse visrestaurant Marineau is het elke donderdag vaste kost.

marineau.be

Je las een artikel uit Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws,  vol leesvoer, inspiratie en ontspanning.

Lifestyle
  • Comme Chez Soi in Brussel