Wil je zien: Trijntje Oosterhuis' muzikale eerbetoon aan Henny Vrienten

Trijntje Oosterhuis

Binnenkort hebben we leuk Nouveau-nieuws over Trijntje Oosterhuis (we verklappen nog even niets!), maar nu tippen we alvast haar Trijntje zingt Vrienten met Vrienten concerttour.

Vrienten geweldige songwriter

Trijntje Oosterhuis en de in 2022 overleden Henny Vrienten waren bekend met elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van Nederlands beste songwriter hebben op Trijntje altijd een enorme aantrekkingskracht gehad.

Diverse keren kruisten hun paden, bij een liedje voor Sesamstraat, maar ook voor de tekst van Trijntjes hit Vlieg Met Me Mee die Henny schreef. Op Henny’s 70ste verjaardag zong Trijntje onder begeleiding van onder meer Henny's zoon Xander Vrienten, die ook al een tijd bas speelde in haar band, het nummer Het Gaat Niet Over.

Vrienten x Vrienten

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten
© Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Hun vertolking maakte grote indruk op Henny en niet veel later ontstond er tussen Xander en Trijntje het idee voor een nieuw muzikaal project: Trijntje zou meerdere van Henny’s liedjes gaan zingen, en Xander zou de productie van het album doen en een live band samenstellen. 

In overleg met de meester zelf werd besloten om hiervoor alleen te putten uit zijn laatste drie albums. Henny beschouwde de trilogie En Toch, Alles Is Anders en Tussen De Regels (2014-2019) als zijn muzikale autobiografie. Meer viel er volgens hem niet te vertellen. Gezamenlijk kozen ze 16 nummers. Arrangeurs werden benaderd en de muzikale invulling werd vormgegeven.

Henny was trots en vereerd en drukte Trijntje en Xander op het hart er ondanks alles vooral mee door te gaan. Dat is gebeurd en zo krijgen de mooiste liedjes en melodieën van Henny, uitgevoerd door Trijntje en de band onder leiding van Xander nu een nieuwe dimensie.

Op tournee met Trijntje

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten
© Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Naast Xander zelf (bas, zang) gaat ook zijn broer Polle (gitaar, zang en mondharmonica) mee op tour.  “Met zijn familie zit ook zijn ziel erin, dit is de mooiste manier om de muziek van Henny Vrienten te vieren”, vindt Trijntje. 

Zin in? Je vindt de speellijst hier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in